peripoliko_07.jpg

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του από τα πυρά που άνοιξαν εναντίον του δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Δίστομο. Οι δραπέτες, μάλιστα, διέφυγαν με όχημα της ΕΛ.ΑΣ., που φέρει …»

συμβατικές πινακίδες! Από την αστυνομία έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πέντε δραπέτες των φυλακών Τρικάλων ακινητοποίησαν, υπό την απειλή όπλου, αστυνομικούς που επέβαιναν σε όχημα της ασφάλειας και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο. Κατά τις πληροφορίες, κάποιος από τους δράστες άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι ένας από τους αστυνομικούς. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε αρτηρία του ποδιού, με αποτέλεσμα να καταλήξει από ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.

Συλλυπητήρια Ν. Δένδια, ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ

Τη δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πολιτεία, ώστε οι δράστες του φονικού επεισοδίου στο Δίστομο με θύμα τον 37χρονο υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Ανδριτσόπουλο, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας σε δηλώσεις του μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη του Νεκτάριου Σάββα, του αστυνομικού που είχε δολοφονηθεί τον Ιούνιο του 2009 στα Πατήσια. «Η ελληνική κοινωνία θρηνεί για μία ακόμη φορά την απώλεια ζωής ενός αστυνομικού, του υπαρχιφύλακα Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ώρα καθήκοντος, προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας. Μαζί με τη βαθιά οδύνη μου για τον θάνατο του αστυνομικού, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του», δήλωσε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι καταβάλλεται «κάθε δυνατή προσπάθεια από την πολιτεία προκειμένου οι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσουν για τις ειδεχθείς πράξεις τους».

Ο θάνατος του 37χρονου υπαρχιφύλακα ήρθε να υπενθυμίσει «κατά τον πιο σκληρό και αδυσώπητο τρόπο τις βαρύτατες ευθύνες της πολιτείας και των αρμοδίων εκείνων κυβερνητικών οργάνων, που έχουν μετατρέψει τον έλληνα αστυνομικό σε αναλώσιμο 'είδος' για πάσης φύσεως εγκληματίες», σημείωσαν από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ. Σε ανακοίνωσή τους, οι Ομοσπονδίες καλούν την Πολιτεία «να αφήσει επιτέλους τα 'κροκοδείλια δάκρυα' και να πράξει τα αυτονόητα», αναγνωρίζοντας «εδώ και τώρα» την εργασία των αστυνομικών ως επικίνδυνη και ανθυγιεινή, καθώς και με ουσιαστική θεσμική θωράκιση όλων των αστυνομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους.

ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ εκφράζουν τέλος τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους του υπαρχιφύλακα, καταθέτοντας και πάλι την ευχή να είναι ο τελευταίος νεκρός αστυνομικός κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στήριξη και άλλες ενέργειες από την πολιτεία ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τη σύζυγο και τα παιδιά του, να επανεξετάσει το συνολικό πλαίσιο επικινδυνότητας της εργασίας των Αστυνομικών και να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, τη διαρκή μετεκπαίδευσή τους και την ενίσχυση των υπηρεσιών, τόνισε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όπως σημειώνει, αντίστοιχες υποχρεώσεις έχει το υπουργείο Δικαιοσύνης στα ζητήματα ασφάλειας των καταστημάτων κράτησης, «αφού οι αποδράσεις επικίνδυνων κακοποιών, που εν συνεχεία σκορπούν τον θάνατο, έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο, το οποίο αντιμετωπίζεται μόνο στα λόγια».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ένας από τους πολλούς ήρωες

«Άλλος ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο βωμό του καθήκοντος» δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος. Όπως σημείωσε, πρόκειται για έναν «από τους πολλούς ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας που, παρά τις άθλιες συνθήκες, έμειναν πιστοί στον πόλεμο κατά της εγκληματικότητας που έχει λάβει δραματικές διαστάσεις». Ο κ. Καπερνάρος κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «να αγκαλιάσει τα παιδιά του και να κάνει ό,τι είναι δυνατό για τη σύλληψη των δολοφόνων».

Συλλυπητήρια και από τη ΔΗΜΑΡ

Τα «βαθειά και ειλικρινή» συλλυπητήριά της προς την σύζυγο, τα παιδιά και σε όλους τους οικείους, του άτυχου υπαρχιφύλακα εξέφρασε και η Δημοκρατική Αριστερά.