Άρχισε τα τηλέφωνα...

Την ερχόμενη Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013, αμέσως μετά τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, θα ορκίσει τη νέα κυβέρνηση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ευχή όλων είναι, το Άγιο Πνεύμα να τους... φωτίσει! ...»


Στη νέα κυβέρνηση θα συμμετέχει, πλέον και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς βγήκε ενισχυμένος από την απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, να ανοίξει την πόρτα και να φύγει από την τρικομματική. Οι υπόλοιποι που θα υπουργοποιηθούν το μαθαίνουν αυτήν την ώρα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει τα τηλέφωνα. Μαζί του, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρίσκονται ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης κι ο Κώστας Μπούρας.

Αμετακίνητος στο νέο σχήμα θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, του οποίου οι σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ειδικά τα τελευταία 24ωρα. Αμετακίνητος κι ο Χρ. Σταϊκούρας, ενώ δεν αποκλείεται η είσοδος του Φίλιππου Σαχινίδη στον κύκλο των Οικονομικών Υπουργείων.

Άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ -και του Ευάγγελου Βενιζέλου- φαίνεται πως εισέρχεται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το όνομα του Πάρι Κουκουλόπουλου ακούγεται συνεχώς τις τελευταίες ώρες.

Στην κυβέρνηση επανέρχεται κι ένας Μητσοτάκης: Οι πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο να "μπαίνει" στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι ίδιες πηγές θεωρούν σίγουρη την υπουργοποίηση των Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως και να ΄χει το πράμα... κοντός ψαλμός, αλληλούια!