«Είμαστε εφοριακοί. Ο γιος σας χρωστά αρκετά χρήματα και δεν έχει να πληρώσει τη δόση». Αυτό έλεγαν, σε ηλικιωμένους, δυο νεαροί, από τη Λάρισα, οι οποίοι συνελήφθησαν ως εγκέφαλοι σπείρας απατεώνων. Όπως αποδείχτηκε, δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την εφορία. ...»

Πρόκειται για έναν 37χρονο κι έναν 29χρονο. Μαζί με άγνωστους -μέχρι στιγμής- συνεργούς τους, από τον Οκτώβριο του 2012, πλησίαζαν τους ηλικιωμένους και προσποιούμενοι είτε τους εφοριακούς, είτε τους λογιστές, είτε οικείους συγγενικών τους προσώπων, κατάφερναν να τους εξαπατούν και να τους παίρνουν χρηματικά ποσά. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις έκλεβαν χρήματα, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο συλληφθέντες να κινούνται ύποπτα κοντά σε χώρο λαϊκής αγοράς, μέσα σε αυτοκίνητο και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Κατά την προανάκριση ομολόγησαν ότι, στις 18-06-2013 με το ίδιο αυτοκίνητο πλησίασαν 77χρονη και της πήραν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, με το πρόσχημα ότι θα τακτοποιούσαν οφειλή συγγενικού της προσώπου.  Μάλιστα, οι δράστες απαίτησαν αρχικά από αυτήν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ και με το αυτοκίνητό τους την οδήγησαν σε υποκατάστημα τράπεζας, όπου η γυναίκα έκανε ανάληψη 600 ευρώ, τα οποία και τους παρέδωσε. 

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν ακόμη έντεκα 11 περιπτώσεις απάτης, απόπειρας απάτης και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν από τα θύματά τους το συνολικό χρηματικό ποσό των 13.450 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά αξίας 9.500 ευρώ, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Την προανάκριση κάνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι άγνωστοι συνεργοί, αλλά και για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.