PAMAK.jpg

Τις τάσεις μεταβολής του ελληνικού κομματικού συστήματος της μεταπολίτευσης, ειδικά την τελευταία διετία, αναζητά διημερίδα που διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σήμερα και αύριο. …»

Την οργανώνει το Δίκτυο Μελέτης των Εκλογών, της Κοινής Γνώμης και την Κομμάτων, της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης, στην αίθουσα συνεδρίων του ΠΑΜΑΚ, με την υποστήριξη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων έρευνας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας..

Οι οργανωτές σκοπεύουν, ακόμη, στο να καταγράψουν τις σταθερές και τις μεταβλητές του ελληνικού κομματικού συστήματος της μεταπολίτευσης. Αποσκοπούν στη σκιαγράφηση του ελληνικού κομματικού συστήματος.

Οι ομιλητές, πολιτικοί επιστήμονες και στατιστικολόγοι στην πλειοψηφία τους, θα συζητήσουν για τις διαστάσεις του πολιτικού ανταγωνισμού, το περιεχόμενο του προγραμματικού λόγου σε σχέση με την ιδεολογική συνάφεια, τις κομματικές ηγεσίες και το πολιτικό προσωπικό, τα χαρακτηριστικά της δομής των κομμάτων, την εκλογική μεταβλητότητα, τον κατακερματισμό του κομματικού συστήματος και τις συνθήκες εισόδου και εξόδου των κομμάτων από το σύστημα αυτό.

Σημειώνεται ότι το Δίκτυο Μελέτης των Εκλογών, της Κοινής Γνώμης και των Κομμάτων εντάσσει για πρώτη φορά φέτος στις δράσεις του τη διημερίδα που διοργάνωνε από το 2008 το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στον ίδιο χώρο. Στο περιθώριο της διημερίδας, θα πραγματοποιηθεί και η ετήσια συνάντηση εργασίας των μελών του Δικτύου.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της διημερίδας με κλικ εδώ.