Αντίθετη «σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές» δηλώνει η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Α Θεσσαλονίκης, Ασημίνα Ξηροτύρη, στηρίζοντας την ηγεσία. ...»

Σε δήλωσή της, που κυκλοφόρησε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, η κ. Ξηροτύρη υπογραμμίζει:
«Στήριξα και στηρίζω την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην μετέχει στην Κυβέρνηση καθώς και την διαρκή και υπεύθυνη προσπάθεια της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη σταθεροποίηση της χώρας, για την παραμονή στο ευρώ και για τις μεταρρυθμίσεις, που όπως δηλώνει και ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης: «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία. Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς».