Μέσα σε λίγες ώρες, ο Φώτης Κουβέλης, από ρυθμιστής, κατάφερε -προς το παρόν, τουλάχιστον- να φαντάζει ως ο μεγάλος χαμένος. Κανείς δεν πείσθηκε από την χθεσινοβραδινή καταγγελία, όλοι επιμένουν να τον βλέπουν ως τον άνθρωπο που έλεγε "ναι" και, ακόμη και στελέχη του κόμματός του, διαφωνούν με την αποχώρησή του. ...»


Αιχμηρή κριτική ασκούν με κοινή ανακοίνωσή τους τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που διαφώνησαν έντονα με την απόφαση απόσυρσης του κόμματος από την κυβέρνηση. «Η ΔΗΜΑΡ εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της Αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ».

Οι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη μιλούν για άλμα στο κενό και πως «η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση».

Εκτός των τεσσάρων, υπάρχουν κι άλλα στελέχη, που διαφωνούν με το βήμα Κουβέλη, δεν σταματούν να δηλώνουν "Δημοκρατική Αριστερά", αλλά είναι άγνωστο τι θα κάνουν στην περίπτωση που έρθει στη Βουλή ένα "δύσκολο" νομοσχέδιο.

«Αν έγινε αυτό στην περίπτωση της ΕΡΤ, τι θα γινόταν όταν η κυβέρνηση προχωρούσε σε συγχωνεύσεις νοσκομείων και σχολείων», αναρωτήθηκε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ από τη Θεσσαλονίκη; Κι αυτό είναι που προβληματίζει όσους, αρχικά τουλάχιστον, έσπευσαν να συμφωνήσουν με το βήμα Κουβέλη.

Υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ότι, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επιχείρησε μια έξοδο με ψηλά το κεφάλι, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Να μην τα χάσουμε όλα», θα μπορούσαν να είχαν πει οι θιασώτες αυτής της άποψης. Ήδη, πάντως, οι δημοσκόποι τρέχουν να προλάβουν και να δημοσιοποιήσουν μετρήσεις μετά το βήμα Κουβέλη. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον.