metanastes_1.jpg
Έναν φοιτητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που πρώτευσε στις εξετάσεις του και που ζητά πολιτικό άσυλο ως πρόσφυγας, βραβεύει, σήμερα, ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο …»

σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει , σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και την Οργάνωση «Συμβίωσις», συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται από το 2001 κάθε χρόνο την ίδια μέρα, με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε πολλές χώρες του κόσμου και με τη συμμετοχή επίσημων φορέων,  μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων, διασημοτήτων, πολιτών και φυσικά των ίδιων των προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Για την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

18:00-20:30  Δημαρχείο Θεσσαλονίκης - Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

  • Βράβευση του Βαχίτ Φασίλ, αιτούντα άσυλο, που πρώτευσε στις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 2012, από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. 
  • Βράβευση ειδικών συμμετοχών μαθητών της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για το έτος 2012, με θέμα το ρατσισμό και την ξενοφοβία, από τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργο Τσαρμπόπουλο.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη του Μορτέζα Τζαφαρί. Σχετική συζήτηση με εκπροσώπους κοινοτήτων, οργανώσεων και πολιτών

Φουαγιέ Δημαρχείου

  • Παρουσίαση έκθεσης αφίσας και φωτογραφίας. Διάρκεια έκθεσης έως 26 Ιουνίου 2013.

20:30  Προαύλιος χώρος Δημαρχείου – Αμφιθέατρο

  • Συναυλία μουσικών από κοινότητες του Αφγανιστάν και της Σενεγάλης.
  • Παρουσίαση της παραδοσιακής κουζίνας των παραπάνω κοινοτήτων.