Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με στόχο να μπλοκάρει την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, με την οποία επιτρέπεται η απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από τον, υπό κατασκευή, σταθμό Βενιζέλου του μετρό και η έκθεσή τους σε χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά. 


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Μακεδονία», χαρακτηρίζει «βεβιασμένη» την ενέργεια του ΚΑΣ, για την οποία υπάρχουν οι πληροφορίες ότι δε θα συζητηθεί ούτε την ερχόμενη Τρίτη. «Το θέμα έχει αποσυρθεί λόγω των αντιδράσεων μας», δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επικαλείται την πρόταση του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που συντάχθηκε σε συνεργασία με επιστήμονες του ΑΠΘ, σύμφωνα με την οποία μετρό και αρχαία μπορούν να συνυπάρξουν. Προτείνει στην Αττικό Μετρό Α.Ε. να μελετήσει τη δυνατότητα και δηλώνει πως δεν έχει εμπιστοσύνη στο κράτος.

Επιβεβαίωσε, σε δηλώσεις του, σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο γενικός γραμματέας δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ότι το θέμα των αρχαιοτήτων του Μετρό δε θα συζητηθεί την Τρίτη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Όπως είπε, ο λόγος είναι ότι πρέπει να ενημερωθεί σχετικά ο νέος υπουργός Πολιτισμού.