earth1.jpg

Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό και στους Πολιτικούς Αρχηγούς της Κυβέρνησης Συνεργασίας απευθύνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Λακασάς, ενόψει της σημερινής τους δεύτερης συνάντησης. …»

«Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και θα πρέπει η προσπάθεια που έχει αρχίσει να δίνει καρπούς να συνεχιστεί. H προσήλωση στον κοινό αγώνα για έξοδο από την κρίση είναι επιτακτική και οι μέχρι τώρα θυσίες δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Θα πρέπει να διαφυλαχθεί η ομαλότητα σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο», προτείνουν οι Βορειοελλαδίτες εξαγωγείς.

Υποστηρίζουν ότι «αυτή τη στιγμή οι εκλογές, πριν την εξάντληση της τετραετίας, θα ήταν μοιραίες για την πορεία της οικονομίας και για τις εξαγωγές, οι οποίες παρουσιάζουν ήδη σημάδια κόπωσης, ενώ μια ανατροπή θα επέφερε αρνητικό αποτέλεσμα στις ίδιες και στις εξαγωγικές επιχειρήσεις». Ζητούν «διασφάλιση σταθερού κλίματος» για να διαγράψει ο τουρισμός την πολύ καλή πορεία που διαφαίνεται μέχρι σήμερα. Χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά κρίσιμη» για τον τουρισμό την περίοδο και υπογραμμίζουν ότι, αν η δυναμική του ανασχεθεί, «θα επιφέρει άμεσο πλήγμα μη εισροής σημαντικών εσόδων για την χώρα».

Ο ΣΕΒΕ ζητά από τον Πρωθυπουργό και τους Πολιτικούς Αρχηγούς να βρουν λύση στο θέμα που καλούνται να διαχειριστούν ώστε να εκτονωθεί η κρίση και να αποφευχθεί πλήρως ο κίνδυνος εκλογών. Τους καλεί να πετύχουν μέσα από συναίνεση μια ουσιαστική συνεννόηση και συνεργασία για τη συνολική και ενιαία διακυβέρνηση της χώρας από μια πολυκομματική κυβέρνηση που για πρώτη φορά υπάρχει ουσιαστικά στην ελληνική ιστορία. Ίσως δεν θα μπορέσουμε να ξαναμπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, αν χαθεί η σημερινή ευκαιρία.

Κλείνοντας, ο ΣΕΒΕ τονίζει την αδήριτη ανάγκη για πραγματικές και καλά στοχευμένες μεταρρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό και τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα που θα προχωρήσουν με συνέπεια και αποφασιστικότητα, συμβάλλοντας στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και των επιχειρήσεών της και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».