ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εισφορά (αναδρομικά!) για 450.000 συνταξιούχους
Η εφημερίδα γράφει ότι "μια έκτακτη «συμφορά» κρύβεται στις βεβαιώσεις των αποδοχών του 2012 που ταχυδρομήθηκαν σε περίπου>>> 452.000 συνταξιούχους του Δημοσίου. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα ανακαλύψουν ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν παρακράτησε μέσα στο 2012 από τις συντάξεις τους (όπως όφειλε) την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για το 2012, με αποτέλεσμα να πρέπει να την καταβάλουν φέτος μαζί με τον φόρο εισοδήματος!".
ΕΘΝΟΣ: Χαμηλώνουν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων σε μαθήματα αυξημένης βαρύτητας οδηγούν σε πτώση των βάσεων. Χαμηλώνει ο πήχης εισαγωγής ακόμα και για περιζήτητες Σχολές, που η έδρα τους βρίσκεται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Εξαίρεση αποτελούν τα Τμήματα Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Παΐσιος προέβλεψε τη διάλυση της Τουρκίας!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιβεβαιώνονται τα λόγια του Θεόπνευστου Αγιορείτη Γέροντα με τα γεγονότα στην περίφημη «Τουρκική Ανοιξη»".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκκαθαριστικά με... βόμβες για 450.000 συνταξιούχους Δημοσίου
Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν είχε παρακρατηθεί πέρυσι η έκτακτη εισφορά 1% έως 4% που θα βαρύνει τα μπιλιέτα της εφορίας το καλοκαίρι. Οι κρατήσεις ξεκίνησαν τον Απρίλιο και οι «διαφορές» για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 θα καταλογιθούν στα εκκαθαριστικά του 2014".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι πλειστηριασμοί ξανάρχονται
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέροντας ότι το παρατεταμένο πάγωμα των πλειστηριασμών οδηγεί σε δραματική μείωση των τιμών των ακινήτων, ζήτησε από τα κόμματα να καταθέσουν άμεσα τις προτάσεις τους. Ενδεικτική των κυβερνητικών προθέσεων είναι η αποστροφή του κ. Σκορδά: «Στην Ισπανία έγιναν 42.000 κατασχέσεις το α' τρίμηνο του 2013, ενώ εδώ καμία». Την ίδια ώρα ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ συντάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά συζητείται με την κανονική διαδικασία".
ΕΣΤΙΑ: Μυνχάουζεν της πολιτικής
Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλα θα παρέχονται δωρεάν στους πολίτες, αν δώσουν πίστη στις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και τον αναδείξουν Πρωθυπουργό. Δωρεάν στέγαση και σίτιση, δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, θέρμανση και τηλεπικοινωνίες, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στήριξη παιδιών, ακόμη και δωρεάν μετακίνηση".
Η ΑΥΓΗ: Και κατασχέσεις σπιτιών έχει το success story
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση Σαμαρά δια του υφυπουργού Ανάπτυξης προετοιμάζει το έδαφος για κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες. Ο Θανάσης Σκορδάς ανέπτυξε τη «μυστική» ατζέντα της κυβέρνησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ανοίγοντας τη συζήτηση για να αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών με τη δικαιολογία ότι αν υπάρξουν μαζικές εκποιήσεις σπιτιών, θα πέσουν οι αξίες τους! Αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί προσωρινά μετά τις αντιδράσεις".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο πλευρό της Ελλάδας, αλλά με το αζημίωτο, θα συνεχίσουν να βρίσκονται οι εταίροι-δανειστές μας και μετά τον Ιούνιο του 2014. Οπως όλα δείχνουν, έχει ήδη αρχίσει να συντάσσεται μια νέα, τρίτη δανειακή σύμβαση που θα συνοδευτεί από νέα δεινά για τους πολίτες".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Πλεκτάνη Κόκκαλη στην πώληση του ΟΠΑΠ
Η εφημερίδα γράφει ότι "«μπουρλότο» στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ φαίνεται ότι επιχειρεί να βάλει με παρασκηνιακές κινήσεις του ο κ. Κόκκαλης, όπως καταγγέλλει η Emma Delta. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει πλήγμα στο πολιτικό προφίλ της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά, καθώς η πώληση του ΟΠΑΠ αποτέλεσε την πρώτη και μοναδική αποκρατικοποίηση των τελευταίων ετών".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δυσφορία Σαμαρά για Βενιζέλο
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε παρατεταμένη περίοδο έντασης έχουν εισέλθει οι σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων, με τον πρωθυπουργό να μην κρύβει τη δυσφορία του για τη στάση που έχει τηρήσει το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες, με τελευταίο «κρούσμα» την αντίδραση της Ιπποκράτους, αλλά και της ΔΗΜΑΡ, χθες, στην προώθηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά".
Η ΝΙΚΗ: Αυθαίρετα οι τελικές ρυθμίσεις
Η εφημερίδα γράφει ότι "χωρίς επιπλέον παράβολα και με συμψηφισμό στις περιπτώσεις πολιτών που πλήρωσαν περισσότερα από όσα προβλέπει ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους, θα ενταχθούν σε αυτόν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έκαναν χρήση των προηγούμενων νόμων".
Ο ΛΟΓΟΣ: «Οπισθεν» ολοταχώς
Σύμφωνα με την εφημερίδα "υποχώρησε η κυβέρνηση από την πρότασή της να συζητηθεί στη Βουλή ως κατεπείγον το νομοσχέδιο με τίτλο «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για Ενήμερους Δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο ν. 3869/2010»".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αξιοπρεπείς συντάξεις δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ ζητά, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, να παρθούν μέτρα για την ανακούφιση συνταξιούχων και ασφαλισμένων, με τη διασφάλιση αξιοπρεπών συντάξεων και σύγχρονων και δωρεάν δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και να καλυφθούν οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ".
ΤΑ ΝΕΑ: Ο Ερντογάν και το φάντασμα του Μεντερές
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις αδιόρατες αναλογίες της εξέγερσης της «γενιάς Ερντογάν» με την εποχή Μεντερές - του πρωθυπουργού της Τουρκίας που απαγχονίστηκε ύστερα από στρατιωτικό πραξικόπημα - ιχνηλατεί ο Παύλος Τσίμας, ο οποίος έζησε τις ταραχές στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ταγίπ Ερντογάν πάντως βασιζόμενος στη μεγάλη δημοτικότητά του δεν δείχνει να ανησυχεί...".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στο γιατρό μόνο για τα πολύ σοβαρά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δάνεια υπό εποπτεία".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ενίσχυση του ρόλου, αλλά και των αρμοδιοτήτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απέναντι στις συστημικές τράπεζες ζητά μετ' επιτάσεως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Χθες, συνέστησε στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει σαφέστερους όρους στους κανόνες λειτουργίας και αυτονομίας του ΤΧΣ. Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται είναι εμφανές ότι η ΕΚΤ θέλει να έχει ουσιαστικότερο ρόλο στη διοχέτευση της χρηματοδότησης στην πραγματική οικονομία".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δάνεια και πλειστηριασμοί διπλή «παγίδα» στα ακίνητα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε διπλή παγίδα οδηγούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων τόσο με το νόμο για τις ρυθμίσεις των ενήμερων δανειοληπτών, ο οποίος συνάντησε την αντίδραση όλων των πολιτικών πτερύγων της Βουλής, όσο και με το άνοιγμα της συζήτησης για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών. Χθες, από τη Βουλή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδάς, άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» ανακοινώνοντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ότι προετοιμάζει το θεσμικό πλαίσιο για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών, που ισχύει μέχρι το τέλος του 2013 για ορισμένες κατηγορίες δανειοληπτών, ακυρώνοντας στην ουσία την όποια πρόβλεψη για την προστασία χιλιάδων μικροϊδιοκτητών".
ΚΕΡΔΟΣ: "Πονοκέφαλος για τους φόρους των ακινήτων και για τον ΦΠΑ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "να μην θεωρεί δεδομένη οποιαδήποτε χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής αλλά και οποιοδήποτε «δώρο» εν είδει επιδοκιμασίας για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα, έσπευσαν χθες να προειδοποιήσουν την ελληνική κυβέρνηση ΔΝΤ και Κομισιόν. Σε πλήρη αρμονία τόσο η επικεφαλής του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ όσο και ο επίτροπος για Φορολογικά και Τελωνειακά Θέματα κ. Αλγκίντας Σεμέτα υποστήριξαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση".

Πηγή: ΑΜΠΕ