Το ποσό των 7 εκ. ευρώ μοίρασε στους μετόχους της η ΕΥΑΘ Α.Ε., όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή γενική συνέλευση μετόχων που έγινε σε ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.
Ανακοινώθηκε, ακόμη, πως τα διαθέσιμα κεφάλαια της εταιρίας φθάνουν τα 40 εκ. ευρώ. 


«Παρουσιάζεται το παράλογο, η κυβέρνηση να θέλει να πουλήσει έναν φορέα του δημοσίου με κέρδη» επισήμανε ο αντιδήμαρχος Θέρμης Σωκράτης Φάμελος, ο οποίος, ως μέλος της κίνησης «SOSτε το νερό» πραγματοποίησε παράσταση, με δημάρχους και εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης στη γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ. Πρόσθεσε πως «οι υποψήφιοι αγοραστές δεν είναι τόσο καλοί, σε αποδόσεις κεφαλαίου προς τους μετόχους».

Ο κ. Φάμελος υπογράμμισε την πρόσφατη δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ, σύμφωνα με την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση και τόνισε ότι οι δήμοι είναι αποφασισμένοι να διενεργήσουν δημοψήφισμα για το νερό, «ακόμη κι αν το αρνηθεί η κεντρική εξουσία».

Στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, τόνισε ότι «το νερό είναι το τελευταίο αγαθό, η τελευταία περιουσία, που έχει απομείνει στους πολίτες. Αν μας το πάρουν κι αυτό, μας παίρνουν τη ζωή»…