erithros_stavros_voitheia_kriti_20130601_01.jpg

Με μαντινάδες και κηπευτικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας έφτασε το μήνυμα της αλληλεγγύης από την Ιεράπετρα Κρήτης στη Θεσσαλονίκη, μετά από συντονισμένες ενέργειες των Τμημάτων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των δύο πόλεων. …»

Η αποστολή βοήθειας των παραγωγών της Ιεράπετρας περιλάμβανε περίπου 20 τόνους οπωροκηπευτικών που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής συσκευασμένα σε 3.168 κιβώτια βάρους 5 έως 7 κιλών.

erithros_stavros_voitheia_kriti_20130601_02.jpg

Χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά των συμπατριωτών μας αγροτών από την Ιεράπετρα και τη φροντίδα των Ερυθροσταυριτών της Ιεράπετρας και της Θεσσαλονίκης, τη βοήθεια παρέλαβαν συνολικά 20 φορείς, οι τρεις Μητροπόλεις καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός μεμονωμένων οικογενειών, καταγεγραμμένων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, που χρειάζονται βοήθεια. Η διανομή ολοκληρώθηκε σήμερα (1-6-2013).

erithros_stavros_voitheia_kriti_20130601_03.jpg

Τους ωφελούμενους περίμενε μια μικρή έκπληξη, καθώς σε κάθε δέμα εκτός από τα εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα υπήρχε και ένα σημείωμα με μαντινάδες:

«Του Μακεδόνα την ψυχή, και του Γεραπετρίτη, όπου και αν ψάξεις δε θα βρεις σε όλο τον πλανήτη» και

«του Δ.Ν.Τ. μνημόνια και η κρίση που μας φέρνουν, πιο δυνατοί στα δύσκολα, να βγούμε καταφέρνουν».

Τα προϊόντα των Κρητών συνόδευσε το μέλος του Δ.Σ. του Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας κ. Μανόλης Παπαδάκης μαζί με την αρχηγό των Σαμαρειτών Ιεράπετρας κ. Δέσποινα Χρηστάκη και τον Σαμαρείτη κ. Σταμάτη Ρουμπάκη.

erithros_stavros_voitheia_kriti_20130601_04.jpg

Το Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά τόσο τους παραγωγούς που προσέφεραν τα προϊόντα τους καθώς και τις εταιρίες που αφιλοκερδώς πραγματοποίησαν τη μεταφορά.

Ευχόμαστε η κοινωνική ευαισθησία που επέδειξαν οι αρωγοί και συντελεστές της προσπάθειας να γίνει παράδειγμα προς μίμηση από όσους μπορούν να συμβάλουν στη στήριξη των συνανθρώπων που δοκιμάζονται και μάλιστα ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Η προσφορά αυτή των Ιεραπετριτών ας δίνει την ελπίδα πως πάντοτε με την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν.