Φινάλε απόψε στο Γιουρόπα Λιγκ με τον τελικό της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στο Άμστερνταμ (21:45, ΑΝΤ1) και φέρει αντιμέτωπες την Μπενφίκα με την Τσέλσι.>>>
Ουσιαστικά, πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχουν οι δύο μονομάχοι να σώσουν τη χρονιά, αφού οι μεν Πορτογάλοι «αυτοκτόνησαν» στο πρωτάθλημα χάνοντας έναν τίτλο που φαινόταν ολόδικός τους, ενώ οι «μπλε» έχουν το κίνητρο να γίνουν η πρώτη ομάδα που κατακτά διαδοχικά Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.
Παράλληλα, αν επικρατήσει η ομάδα του Λονδίνου θα φτάσει τα τέσσερα ευρωπαϊκά τρόπαια σε πέντε τελικούς, καθώς πριν από το περυσινό Τσάμπιονς Λιγκ είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1971 και το 1998. Αν ηττηθούν, όμως, θα έχουν αποτύχει παταγωδώς, αφού θα είναι ο όγδοος χαμένος τίτλος της χρονιάς.
Η Τσέλσι είχε ξεκινήσει τη σεζόν φιλόδοξα, όμως προϊόντος του χρόνου δεν κατόρθωσε τίποτα στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ, το αγγλικό Σούπερ Καπ, το Τσάμπιονς Λιγκ, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων!
Από την πλευρά της η Μπενφίκα επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο, καθώς η «αφλογιστία» σε διεθνές επίπεδο διαρκεί εδώ και 51 χρόνια, σε σημείο που οι «αετοί της Λισσαβόνας» να χαρακτηρίζονται ηττοπαθείς.
Πράγματι, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1961 και το 1962 η Μπενφίκα μετρά πέντε χαμένες ευκαιρίες στη διοργάνωση, χάνοντας το τελευταίο τρόπαιο το 1990 από τη Μίλαν, ενώ έχει απολέσει κι ένα Κύπελλο UEFA.
Ο Ζόρζε Ζεσούς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μάξι Περέιρα. Από την πλευρά του ο «μετρ» των τελικών Ράφα Μπενίτεθ, που διεκδικεί ευρωπαϊκό τίτλο με τρίτη διαφορετική ομάδα (Κύπελλο UEFA με Βαλένθια το 2004, Τσάμπιονς Λιγκ με Λίβερπουλ το 2005) δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Εντέν Αζάρ, ενώ αμφίβολος είναι ο Τζον Τέρι.
Διαιτητής του τελικού ορίστηκε από την UEFA ο Ολλανδός Μπιορν Κάουπερς.

Πηγή Ναυτεμπορική