apth_philosophiki_01.jpg

Ανέβηκε, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην παγκόσμια κατάταξη, για την ποιότητα σπουδών. Βρέθηκε, για το 2013, μέσα στα 200 πρώτα πανεπιστήμια του κόσμου -και, μάλιστα, σε 10 από τα 30 θεματικά- επιστημονικά πεδία αξιολόγησής τους. …»

Η διάκριση αυτή γίνεται σημαντικότερη, αφού το 2012 και το 2011, αφορούσε 4 ή 5 πεδία, αντίστοιχα.

Η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Ανθρώπινου Δυναμικού, Δέσπω Λιάλιου, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, υπογράμμισε πως το Αριστοτέλειο εκμεταλλεύτηκε «το πάρα πολύ πλούσιο έργο του», το οποίο «προκύπτει από την καλή του οργάνωση» και το πρόβαλε «χάρη στην τεχνολογία». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, έγινε «το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που εισήγαγε την πενταβάθμια κλίματα βαθμολόγησης κατά τα αμερικανικά πρότυπα, κάτι που απελευθέρωσε τους πτυχιούχους του και όσους κάνουν μεταπτυχιακά», από μεταφράσεις διπλωμάτων και πράξεις κατάταξης των πτυχίων.

Μέσω του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, η αντιπρύτανης ανακοίνωσε πως το ΑΠΘ διεκδικεί πιστοποίηση ECTS label, για την αξία των μεταπτυχιακών του, η οποία θα κριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που χαρακτήρισε «επανάσταση του εκπαιδευτικού έργου» του ιδρύματος.