farmaka11_595490937Σε 18μηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν δύο γιατροί για συνολικά 125 παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, με ζημιά 27.500 ευρώ για το ΙΚΑ, στη Θεσσαλονίκη. …»

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους τους δύο γιατρούς, για το αδίκημα της «ψευδούς βεβαίωσης», ενώ τους απήλλαξε από τις κατηγορίες της «πλαστογραφίας» και της «απάτης». Άλλοι δύο κατηγορούμενοι γιατροί αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες.

Στους τέσσερις γιατρούς που υπηρετούν σε ιατρικά κέντρα της περιφέρειας Θεσσαλονίκης απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ύστερα από έρευνα του ΣΔΟΕ. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα διαπιστώθηκε ότι διακινήθηκαν από φαρμακείο σε χωριό της Θεσσαλονίκης, η ιδιοκτήτρια του οποίου διώκεται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος.

Επί δύο χρόνια (2006-2007) εκτελούνταν συνταγές σε ηλικιωμένους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, στις οποίες αναγράφονταν φάρμακα, τα οποία, όμως, δεν αντιστοιχούσαν στις ασθένειες των συνταξιούχων. Μάλιστα, οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ φέρονται να κατέθεσαν πως δε γνώριζαν τους γιατρούς που υπέγραφαν τις συνταγές.