glyptiki_soyroti_20130514_01.JPG

Τεράστιοι μαρμάρινοι όγκοι θα μεταμορφωθούν σε έργα τέχνης από γλύπτες οι οποίοι θα τους σμιλέψουν σε ένα υπαίθριο εργαστήρι μαρμαρογλυπτικής που διοργανώνει  το Myrό Antiques House, στις εγκαταστάσεις του, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. »»»

 

Ηδη, δεκάδες όγκοι μάρμαρο, περίπου δηλαδή 100 τόνοι, έχουν μεταφερθεί, με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη, Σταύρου Μυρωνίδη, από τη Θάσο στη Σουρωτή και τρεις γλύπτες έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν στην αυλή του Myrό Antiques House, στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου project που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

glyptiki_soyroti_20130514_02.JPG

Πρόκειται για τους γλύπτες Γαβριήλ Ανδρονικίδη, Θάνο Καρώνη, Παρασκευά Μάγειρα, Κυπριάν Χοπιρτεάν και Γιώργο Ηλιόπουλο ενώ αναμένεται να προστεθούν περισσότεροι καθώς, από τον περασμένο Μάρτιο, έχει γίνει ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για κάθε γλύπτη που θέλει να συμμετάσχει, σε κάποια από τις μελλοντικές φάσεις του project, αρκεί να υποβάλλει τα σχέδιά του για γλυπτά, με ιδιαίτερη εστίαση στο μάρμαρο.

glyptiki_soyroti_20130514_03.JPG

Ήδη, πάνω από τον υπαίθριο χώρο που σμιλεύεται το μάρμαρο, έχουν σηκωθεί… σύννεφα μαρμαρόσκονης!

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής σε μάρμαρο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και σύντομα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, θα γίνει δημόσια παρουσίαση των πρωτοβουλιών και των έργων των γλυπτών .

Βιογραφικά των γλυπτών, περισσότερα στοιχεία για την πρωτοβουλία ανάδειξης της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής, τακτικές ενημερώσεις και ενημέρωση για τρέχουσες και μελλοντικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος, λαμβάνετε στο τμήμα “Γλυπτική” της ιστοσελίδας της  Myrό Gallery που βρίσκεται στην διεύθυνση www.myro.gr.

Τι είναι το Myrό Antiques House και η Myrό Gallery

Το  Myrό Antiques House υπηρετεί τον χώρο της ποιοτικής αντίκας και τέχνης από το 1996, καταρχήν με καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ από τον Μάιο του 2009 και έπειτα στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, σε κτίριο 1100τμ., τριών επιπέδων, που λειτουργεί ως εκθετήριο αντικών, παλαιοπωλείο, γκαλερί, και οίκος δημοπρασιών. Διαθέτει μια μόνιμη συλλογή με κλασσικούς πίνακες, μια διακριτή συλλογή με έργα σύγχρονης τέχνης, έχει συλλογή από αντίκες και οργανώνει δημοπρασία (Estate Sale) την πρώτη Τετάρτη κάθε δεύτερου μήνα στις εγκαταστάσεις του στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. 

glyptiki_soyroti_20130514_04.JPG

Ο ιδιοκτήτης του Σταύρος Μυρωνίδης ίδρυσε το 2010 τον χώρο σύγχρονης Τέχνης Myrό Gallery, εκδίδει το freepress περιοδικό τέχνης και αντίκας “Arts & Antiques Magazine” από το 2011, και διοργάνωσε πέρυσι το “Arts & Antiques Fair” στη Χαλκιδική.