Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης η Εσπερίδα για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα.  >>>
Η εκδήλωση την οποία χορηγούν η ATTICA BANK, η AUDI KOSMOCAR, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία (FIX), η Νητσιάκος και η Singular Logic, έφερε σε επαφή εκπροσώπους της επιχειρηματικής ζωής στο Βόρεια Ελλάδα και νέους επιχειρηματίες, ενώ παρουσιάστηκε και ο Διαγωνισμός για τη “Νεανική Επιχειρηματικότητα Young Businessman”. 

Οι ομιλητές, με καίριες παρεμβάσεις έθεσαν τις βάσεις προβληματισμού για τη νεανική επιχειρηματικότητα. Στην παρέμβασή του, ο κ. Αθανάσιος Τσάδαρης, Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων της ATTICA Bank επισήμανε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας μας, την ανάγκη εξεύρεσης νέου επιχειρηματικού και παραγωγικού μοντέλου και το νέο ρόλο που πρέπει και καλούνται να αναλάβουν οι τράπεζες. «ΟΙ τράπεζες πρέπει να ξυπνήσουν» τόνισε και να αποτελέσουν την «ατμομηχανή της νέας κίνησης παραγωγικής ανασυγκρότησης» ενώ σημείωσε και την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας υπενθυμίζοντας ότι η τράπεζα Αττικής έχει διαμορφώσει ειδικά προϊόντα για νέους μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, φαρμακοποιούς κα. ώστε να υποστηρίξει έμπρακτα το καινούριο τους ξεκίνημα. Σχετικά με το ρόλο των Τραπεζών αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ATTICA Bank αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη, αφού η μετοχική της βάση είναι ιδιωτική και “βγήκε αλώβητη από την τραπεζική κρίση” χωρίς να απαιτείται η βοήθεια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Απεύθύνεται στην αγορά για την ανακεφαλαιοποίησή της με 400 εκατομμύρια, κάτι που αποτελεί επενδυτική τοποθέτηση που θα δημιουργήσει μια ανεξάρτητη τράπεζα που συμβάλλει στον υγιή ανταγωνισμό. 

Στη συνέχεια ο καθηγητής στο Αριστοτέλιο Πανεπιστήμιο, κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασυγκρότησης της παραγωγικής δομής στη χώρα, ανέπτυξε την αδυναμία της ελληνικής οικονομίας να προχωρήσει την οικονομία κλίμακας και επισήμανε την ανάγκη να βοηθήσει η ελληνική διπλωματία την ελληνική οικονομία. 

Τέλος, ο κ. Βασίλης Μάργαρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Link παρουσίασε το μοντέλο ACE για τη διαχείρηση ενός Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων, ενώ θύμισε οτι στη Θεσσαλονίκη λειτουργούσαν δύο παρόμοια χρηματιστήρια στο πεαρελθόν και τόνισε το γεγτονός οτι το ένα τρίτο των εξαγωγών γεωργικών προϊόντων της χώρας γίνεται από την Κεντρική Μακεδονία. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί επιχειρηματίες όπως οι κ. Σαριαννίδης, Χατζηθωμάς, Λεοντιάδης, Γκοτζαρίδης Καλαθάς κα αλλά και νέοι που ενδιαφέρονται για την επιχειρηματικότητα.