euro_10Ημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη – Ένα οικοδόμημα που βασίζεται σε μια κοινή ιστορία. Η Ελλάδα και η Ρουμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση» διοργανώνει το Γενικό Προξενείο Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. »»»

 

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί, σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 και ώρα 17:00, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) στη Θεσσαλονίκη.

Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, με αφορμή την 63η επέτειο από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ο Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο Θεόδωρος Καράογλου, Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κωνσταντίνος Κατσιμίγας, Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και ειδικοί στη διοίκηση της περιφερειακής ανάπτυξης, στο χρηματοοικονομικό τομέα και στα ευρωπαϊκά προγράμματα Ρουμανίας-Ελλάδας.