Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη γνωστοποίηση της αποστολής, ο Φερνάντο Σάντος τόνισε ότι η εθνική ομάδα πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο>>> ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Λιθουανία: «Εμείς είμαστε αυτοί που θα κυνηγήσουν περισσότερο τη νίκη,άρα πρέπει να παίξουμε καλύτερα από τον αντίπαλό μας. Να είμαστε πιο δυνατοί και πιο οργανωμένοι. Αν δείξουμε αυτά στο γήπεδο τότε θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, εύκολα ή δύσκολα».
Το ματς θα διεξαχθεί σε πλαστικό χλοοτάπητα, ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τον ομοσπονδιακό τεχνικό: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, διότι είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το μοναδικό που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι πως θα πάμε εκεί θα κάνουμε μια προπόνηση και θα μπούμε να παίξουμε. Δεν πρέπει να αρχίσουμε να λέμε πως η Λιθουανία είναι μια μικρή ομάδα, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ούτε να μιλάμε για τα προβλήματα του γηπέδου με τον χλοοτάπητα. Όλα αυτά είναι δικαιολογίες κι εμείς δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έτσι, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά».
Ο Σάντος ξεκαθάρισε πως «περιμένω μια αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές μου για το κακό αποτέλεσμα που είχαμε (σ.σ.Βοσνία)», ενώ πρόσθεσε πως «είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο πως είμαστε καλύτεροι, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία ή το τι πιστεύουμε εμείς για την αξία της Λιθουανίας».

Πηγή Ναυτεμπορική