tei_thessalonikis_diamartyria_01Ευθύνη σε όλους, ακόμη και στους ακαδημαϊκούς δασκάλους τους, καταλογίζουν οι νέοι για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε από ελληνικά πανεπιστήμια, στην οποία >>>

απάντησαν φοιτητές και νέοι, είτε εργαζόμενοι είτε ευρισκόμενοι σε διαδικασία εξεύρεσης εργασίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν αύριο, σε ειδική εκδήλωση στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος.

Ο λέκτορας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Γαλανός, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη για την αυριανή εκδήλωση, έδωσε τα αρχικά στοιχεία της έρευνας, σύμφωνα με την οποία, δεν υπάρχει ακμία μερίδα, που να ξεφεύγει από τα πυρά των νέων. Πρώτοι οι πολιτικοί, από τους οποίους ζητούν να προχωρήσουν σε συνεργασίες ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών.

Στην ίδια έρευνα, η οποία θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τρία ελληνικά πανεπιστήμια και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδνίας, οι νέοι δηλώνουν ότι πιστεύουν πως θα χρειαστούν άλλα τρία χρόνια για να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση.

«Οι νέοι αντιλαμβάνονται ότι η κρίση δεν ήρθε μόνη της, αλλά από συσσωρευμένες λανθασμένες πολιτικές επιλογές», δήλωσε στο δημοτικό ραδιόφωνο ο κ. Γαλανός. Όσο για το πώς την αντιμετωπίζουν, δηλώνουν ότι περιόρισαν τα προσωπικά τους έξοδα και την διασκέδασή τους, ενώ βλέπουν τις μεταπτυχιακές σπουδές ως την πόρτα διαφυγής από τη χώρα, προς το εξωτερικό.