Colorful Chalk at Chalkboard ca. 2001

Συλλαλητήριο οργανώνει σήμερα, Δευτέρα, στις 18.00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας, το ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη, κατά της απόφασης της κυβέρνησης να μοιράσει φύλλα επίταξης στους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. >>>

Στην ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για “βάρβαρη πολιτική ενάντια στο λαό” και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση “θέλει πάνω από τα σκυμμένα κεφάλια των καθηγητών να περάσει το σχολείο όχι της γνώσης αλλά της αγοράς, της υποταγής στα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου. Οι χιλιάδες απολύσεις που συνεπάγονται τα νέα μέτρα της θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες παιδείας για κάθε λαϊκή οικογένεια”, υποστηρίζει το ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση του ΚΚΕ, πρόκειται για “επικοινωνιακά τυχοδιωκτικά παιχνίδια”, ενάντια στα οποία ο δρόμος είναι “η συμμαχία εργαζόμενων γονέων – μαθητών – καθηγητών”. Καλεί, δε, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς “να αντιδράσουν μαζικά γιατί δεν είναι μακριά και η δική τους ώρα” και “να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση”.