Πλουραλισμός, σήμερα, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Από την καταγραφή δημοσίων υπαλλήλων ως τον... τάφο του -προτελευταίου- Παλαιολόγου: ...»
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Καταθέσεις. Φόβοι για «κούρεμα»
Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοιχτό άφησε το θέμα του «κουρέματος» των καταθέσεων μελλοντικά στις ελληνικές τράπεζες, αν παραστεί ανάγκη, ο Ευρωπαίος επίτροπος>>>
Μισέλ Μπαρνιέ. Ο ίδιος με έναν παρελκυστικό τρόπο απάντησε σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή στου ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, που συναρτούσε το πιθανολογούμενο «κούρεμα» με τα «κόκκινα» δάνεια, ότι δεν έχει να απαντήσει τίποτε επί της ουσίας...".
ΕΘΝΟΣ: Πόθεν έσχες για τα πτυχία στο Δημόσιο
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάσει των οποίων προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν βαθμολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ιδού ο τάφος του... προτελευταίου Παλαιολόγου! Νέα «29η Μαΐου» προς των πυλων
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μένει να ζήσουμε, πλέον και την εμφάνιση του μαρμαρωμένου Βασιλιά στην Κωνσταντινούπολη! Το άνοιγμα του τάφου του Μωάμεθ του Πορθητή, απειλεί να καταστρέψει την Τουρκία!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκκαθαριστικά χωρίς εκπλήξεις για μισθωτούς, συνταξιούχους
Η εφημερίδα γράφει ότι "όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 5.000 ευρώ θα λάβουν ραβασάκι με λιγότερους φόρους σε σχέση με πέρσι. Με έξτρα επιβαρύνσεις στα εκκαθαριστικά κινδυνεύουν τα χαμηλά εισοδήματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω τεκμηρίων".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ουδέν μονιμότερον του... χαρατσιού
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αγωνία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία στην περιφέρεια, οδηγεί μαθηματικά στη διατήρηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και για το 2014. Η σχεδιαζόμενη απαλλαγή των καλλιεργήσιμων αγροτεμαχίων από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα θα συμπαρασύρει και τα μη καλλιεργήσιμα, οπότε η μόνη λύση για να εισπραχθούν τα αναμενόμενα είναι το γνωστό χαράτσι, με κίνδυνο κατάργησης της μείωσης ακόμη και του 15%, ώστε να καλυφθεί η απόκλιση από τους στόχους".
ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μόλις προ τεσσάρων ετών, τον Οκτώβριο 2009, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 43,9% και άνετη πλειοψηφία στην Βουλή. Ομως η ακαταλόγιστη πολιτική του οδήγησε σε δραματικές εξελίξεις για τον τόπο και είχε ως αποτέλεσμα την πρόωρη πτώση του από την εξουσία. Ετσι, στις περυσινές εκλογές του Μαΐου το ποσοστό του έπεσε στο 13,2%, ενώ στις αμέσως επόμενες του Ιουνίου έπεσε ακόμη περισσότερο στο 12,3%. Ηδη δε, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρνουν το ποσοστό του να έχη περιορισθή στα επίπεδα του 6% και να δίνη πλέον μάχη για την 4η θέση".
Η ΑΥΓΗ: Ψάχνουν φύλλο συκής οι όμηροι του Σαμαρά
Σύμφωνα με την εφημερίδα "να σώσουν κάτι από τα προσχήματα για την υποχώρηση ακόμη και απέναντι στις ακροδεξιές «ευαισθησίες» του Αντ. Σαμαρά και της Ν.Δ. επιχειρούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. υποβάλλοντος από κοινού ως πρόταση νόμου στη Βουλή το περιεχόμενο του σχεδίου Ρουπακιώτη για τη ρατσιστική βία. Ομως ακόμη και ο χρόνος συζήτησης της πρότασης νόμου είναι στην ευχέρεια της Ν.Δ. πολύ περισσότερο η ψήφισή της. Το πραγματικό πρόβλημα για τον Αντ. Σαμαρά αφορά την πίεσης της Ε.Ε., επιτρόπου και προέδρου ευρωκοινοβουλίου, για ψήφιση του νομοσχεδίου".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κατασκευάζουν πλεονάζοντες
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά το «φύλλο πορείας» της επιστράτευσης, το δελτίο ανεργίας. Την ώρα που καταρτίζεται το νομοσχέδιο για τις 25.000 απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο μέχρι το 2014, το υπουργείο Παιδείας στήνει ολόκληρη «μηχανή» εκπαιδευτικών, δείχνοντας την έξοδο σε χιλιάδες καθηγητές. Καύσιμα στη «μηχανή» της κυβέρνησης, η αύξηση του διδακτικού ωραρίου και οι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολικών μονάδων".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Ούτε η ΔΗΜΑΡ αντέχει τη Ρεπούση
Η εφημερίδα γράφει ότι "θυελλώδης ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, όπου επικρίθηκε η Μαρία Ρεπούση για τις θέσεις της περί Γενοκτονίας των Ποντίων και των Μικρασιατών. Επικριτικός στάθηκε αναγκαστικά και ο Φ. Κουβέλης".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παράθυρα ανοικτά για λαθρεμπόριο καυσίμων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αν και έχουν περάσει 14 μήνες από την ψήφιση του νόμου για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, η εφαρμογή του παραμένει εν πολλοίς στα χαρτιά καθώς έκτοτε εκκρεμεί η έκδοση σειράς υπουργικών αποφάσεων. Εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας, οι λαθρέμποροι συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους, κυρίως στο ναυτιλιακό πετρέλαιο και στα καύσιμα που προορίζονται για εξαγωγή".
Η ΝΙΚΗ: Αυθαίρετα: οδηγός για σίγουρη τακτοποίηση
Η εφημερίδα γράφει ότι "ανέξοδη θα είναι για μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών αυθαιρέτων η ένταξή τους στο νέο νόμο που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή το ΥΠΕΚΑ. Οσοι πολίτες έκαναν χρήση των διατάξεων των προηγούμενων νόμων τόσο του 4014 για τα αυθαίρετα, όσο και του 3843 για τους ημιυπαίθριους θα μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου μόλις ψηφιστεί χωρίς επιπλέον παράβολα και με συνυπολογισμό των ποσών, που έχουν καταβάλει".
Ο ΛΟΓΟΣ: Κοινό μέτωπο ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Το αντιρατσιστικό ...ενώνει
Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτός ορίων η κόντρα της Ν.Δ. με τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους για το αντιρατσιστικό, καθώς όπως ανακοινώθηκε, μετά από επικοινωνία που είχαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου, το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Υπερεκμετάλλευση των νέων τα μέτρα της Κομισιόν για την ανεργία
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η Κομισιόν ενημέρωσε για τις «πρωτοβουλίες» που θα αναλάβει ενόψει της Συνόδου στις 3 Ιούνη, με βασικό θέμα την ανεργία. Για την Ελλάδα, επαναλαμβάνει ότι υιοθετήθηκε εθνικό σχέδιο δράσης το Γενάρη του 2013".
ΤΑ ΝΕΑ: Σχέδιο SOS για τη χαμένη γενιά
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη μάχη εναντίον της ανεργίας των νέων κήρυξε χθες στο Παρίσι ο Φρανσουά Ολάντ, παρουσιάζοντας σε ευρωπαϊκή διάσκεψη τους τρεις βασικούς τομείς της Νέας Συμφωνίας για την Ευρώπη που θα συζητηθεί στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στροφή σε φθηνές και θανατηφόρες δόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Συναγερμός στην Ευρώπη για την ανεργία των νέων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συντονισμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη ξεκίνησαν χθες Γαλλία και Γερμανία, καθορίζοντας την προτεραιότητα της Συνόδου Κορυφής της 28ης Ιουνίου. Το θέμα θα τεθεί στη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ αύριο στο Παρίσι και επιβεβαιώνει τη στροφή 180 μοιρών που επιχειρεί το Βερολίνο στο μίγμα της πειθαρχίας και της ανάπτυξης".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Προσδοκίες στο Χ.Α.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όχι μόνον των επενδυτών αλλά και των οίκων αξιολόγησης βρίσκεται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίων των τραπεζών, η επιτυχία των οποίων θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τη στάση που θα τηρήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι επενδυτές".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πρωταθλητισμός κερδών από τα ελληνικά ομόλογα
Η εφημερίδα τονίζει ότι "την τιμητική τους έχουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα το β' τρίμηνο, παρουσιάζοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο και προσφέροντας επτά φορές μεγαλύτερα κέρδη από τα υπόλοιπα ομόλογα στην περιφέρεια. Οι ελληνικοί τίτλοι καταγράφουν κέρδη 31% από τις αρχές του τρέχοντος τριμήνου έως σήμερα, εμφανίζοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 26 αγορών που παρακολουθούν δείκτες του Bloomberg".
ΚΕΡΔΟΣ: Η μεγάλη στροφή της Ευρώπης
Η εφημερίδα γράφει ότι "διατήρηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς -με την εμπιστοσύνη των επενδυτών να έχει αποκατασταθεί μερικώς- αναμένεται να αξιώσει από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την ετήσια αξιολόγησή της που δημοσιοποιείται σήμερα, αλλάζοντας «ρότα» και μετατοπίζοντας το κέντρο της πολιτικής της από τη λιτότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους".

Πηγή: ΑΜΠΕ