ierosolyma_agio_fos_20130504_01.jpg

Προς τις ενορίες της Θεσσαλονίκης, ακόμη και στο τελευταίο εκκλησάκι, ταξιδεύει, αυτήν την ώρα, το Άγιο Φως, που ήρθε, με ειδική πτήση, στη Θεσσαλονίκη, από τα Ιεροσόλυμα, μέσω Αθήνας. >>>

agio_fos_ierosolyma_20130504_04.jpg

Η πτήση έφθασε στη Θεσσαλονίκη πριν από, περίπου, μισή ώρα (ήταν προγραμματισμένη να φθάσει στις 8.15 μ.μ., αλλά, όπως κάθε χρόνο, καθυστέρησε –παρόλα αυτά οι επιβάτες περίμεναν με καρτερία κι ευλάβεια να συνταξιδέψουν με το Άγιο Φως). Στην Αθήνα η πτήση έφθασε περίπου στις 7 το απόγευμα.

agio_fos_ierosolyma_20130504_03.jpg

Το Άγιο Φως άναψε, για άλλη μία χρονιά, στα χέρια του Ορδόθοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων.  Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Θεόφιλος εισήλθε από νωρίς στο ιερό κουβούκλιο του Πανάγιου Τάφου, μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως. Λίγα λεπτά μετά τις δύο μεσημέρι εξήλθε κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά, όσα δηλαδή τα χρόνια του Ιησού, και μετέδωσε το Φως στους πιστούς μαζί το μήνυμα της Ανάστασης.

agio_fos_ierosolyma_20130504_01.jpg

Περισσότεροι από 5.000 υπολογίζονται οι πιστοί που έφτασαν αυτές τις ημέρες στα Ιεροσόλυμα για να παραστούν στην τελετή της αφής.

agio_fos_ierosolyma_20130504_02.jpg

Πολλοί μάλιστα δεν λησμόνησαν τους δύο απαχθέντες ιεράρχες στο Χαλέπι και ανάρτησαν πανό ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

Η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε στην τελετή από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε και ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης.