Η φωτογραφία είναι από παλιότερη κινητοποίηση
Η φωτογραφία είναι από παλιότερη κινητοποίηση

Αποκλεισμένη παραμένει η Ιερισσός, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής έστησαν οδοφράγματα και έκλεισαν τις δύο εισόδους του χωριού. Έχουν αφήσει ελεύθερη μία λωρίδα κυκλοφορίας, από όπου διέρχονται τα αυτοκίνητα. >>>

Στην περιοχή έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, χθες, μετά από επεισόδια στη θέση Καρατζά, πάνω από την Ιερισσό και τα χωριά της περιοχής πετούσε το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Αφορμή για τα νέα μπλόκα στάθηκαν τα χθεσινά επεισόδια στη θέση Καρατζά κατά τα οποία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τραυματίστηκαν συνολικά εννέα άτομα, οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια. Από τους αστυνομικούς μόνο ένας παραμένει για νοσηλεία στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς φέρει τραύματα από σκάγια κυνηγετικού όπλου.

Όπως δήλωσε η διαδηλώτρια που τραυματίστηκε, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς, ενώ βρισκόταν με άλλες γυναίκες στο δάσος, όπου πηγαίνουν συχνά, ως κάτοικοι της περιοχής. Υποστήριξε ότι η ομάδα γυναικών που κινήθηκε προς τα εργοτάξια της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», δεν είχαν σκοπό να μεταβούν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και, πολύ περισσότερο, να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία τους, αν και αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού από περιοχές της Βόρειας Χαλιδικής.