Ήρθε η μέρα του Νίκου Γκάλη. Σήμερα, στις 8 το βράδυ, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο, εκεί που μεγαλούργησε, δηλαδή, ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας, θα στηθεί προς τιμήν του μια τεράστια γιορτή. >>>


Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες το πρωί η αποστολή της Λιμόζ, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο. Η Λιμόζ ήταν... συχνή αντίπαλος του Άρη του Γκάλη και του Γιαννάκη, τις εποχές που ο κιτρινόμαυρος σύλλογος μεσουρανούσε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, υπό την καθοδήγηση του "γκάνγκστερ"... Μάλιστα, η Λιμόζ προπονήθηκε στη Μίκρα, αφού το Αλεξάνδρειο είναι... τα πάνω κάτω, για τις προετοιμασίες της γιορτής.

Μετά την άφιξη του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Γκάλη:

«Ο Νίκος παρακίνησε όλη την Ελλάδα. Ο Άρης είναι η ομάδα που παρακίνησε όλη την Ελλάδα να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Ερχόμενος εδώ για να συμμετάσχω μόνο περηφάνια μπορώ να νιώσω. Ίσως μία σπίθα σαν το αυριανό παιχνίδι να δώσει μία ώθηση στο μπάσκετ. Κανείς δεν μπορεί να καταφέρει να αγαπάνε όλοι οι Έλληνες μία ομάδα και ένα χρώμα. Εκείνη η παρέα, με πρωτοπόρο τον Νίκο το κατάφερε. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες του ευρωπαϊκού μπάσκετ», δήλωσε.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο Βράνκοβιτς, που δήλωσε ότι «ο Γκάλης ήταν ένας μεγάλος παίκτης και σημαίνει πολλά για μένα. Υπήρξαμε συμπαίκτες και αντίπαλοι με τις Εθνικές ομάδες. Όλοι ερχόμαστε, γιατί σεβόμαστε τον Νίκο. Σαν παίκτη και σαν άνθρωπο».

Κι όχι μόνον ο Βράνκοβιτς, αλλά πολλοί συμπαίκτες και αντίπαλοι θα δώσουν το παρόν στη γιορτή του Νίκου Γκάλη. Του ανθρώπου που ήρθε στην Ελλάδα χάρη σε έναν χρυσό σταυρό και ένα ζευγάρι σεντόνια, στην πίστη ανθρώπων όπως ο αείμνηστος Γιώργος Τσιλιγκαρίδης κι  ο Αλέκος Μιχαηλίδης.



Στο παρκέ -πλέον- του Αλεξάνδρειου (όταν ήρθε ο Γκάλης στην Ελλάδα το Παλέ δεν είχε ξύλινο δάπεδο, αλλά... πλαστικό, σε πράσινο χρώμα και κολώνες φωτισμού... δίπλα στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου- θα πατήσουν για τον Νίκο Γκάλη οι Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ντόρον Τζάμσι, Ζόρντι Βιγιακάμπα, Ντίνο Μενεγκίν, Ντίνο Ράτζα, Στεφάν Οστρόφσκι, Ρισάρ Ντακουρί, Φρέντερικ Φορτέ, Αλεξάντερ Βολκόφ, Μπάνε Πρέλεβιτς. Σλόμπονταν Σούμποντιτς, αλλά και ο Οντι Νόρις, ο οποίος έχει βαφτίσει το γιο του Νικ προς τιμήν του Γκάλη.



Οι Ελληνες all stars θα είναι οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Αργύρης Καμπούρης, Νάσος Γαλακτερός, Κώστας Παταβούκας, Λευτέρης Κακιούσης, Μέμος Ιωάννου, Βασίλης Λυπηρίδης, Μιχάλης Ρωμανίδης, Μάνθος Κατσούλης, Χάρης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ντέιβιντ Στεργάκος, Στηβ Γιατζόγλου, Tζων Κόρφας.