1Προφυλακιστέοι κρίθηκαν έπειτα από την απολογία τους οι δυο φοιτητές, εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στους Πυρήνες της Φωτιάς. >>>

Οι πέντε συλληφθέντες κράτησαν σκληρή στάση, μπαίνοντας στο Εφετείο για να απολογηθούν στον ανακριτή και φώναζαν «Ζήτω η τρομοκρατία». Ακόμη, επιτέθηκαν φραστικά στους δημοσιογράφους, φωνάζοντας «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι, θα φάτε σφαίρες». Ο 23χρονος και ο 22χρονος, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ειδικού ανακριτή, από τις 15-2-2013, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνέργεια στην ένοπλη ληστεία στο Φιλώτα Φλώρινας, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Και άλλο ένταλμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής εξέδωσε χθες ακόμη ένα ένταλμα σύλληψης, που αφορά άλλο άτομο, το DNA του οποίου φέρεται να έχει βρεθεί στο αυτοκίνητο διαφυγής μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και εμπλέκεται και σε ληστεία στη Λάρισα.

Προσαγωγές υπόπτων και στη Θεσσαλονίκη

Προσαγωγές τριών υπόπτων ατόμων για την ίδια υπόθεση πραγματοποιήθηκαν χθες τα ξημερώματα έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πηγές. Οι αρχές, προσήγαγαν τρείς νεαρούς και τους μετέφεραν στην Γ.Α.Δ.Θ. Έπειτα από λίγες ώρες οι νεαροί αφέθησαν ελεύθεροι καθώς δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους.

Η επιχείρηση, οι συλλήψεις και η γυναίκα μυστήριο

4Οι πέντε κατηγορούμενοι προσήχθησαν το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε μπυραρία της Νέας Φιλαδέλφειας. Ακόμη ένα άτομο συνελήφθει, αλλά δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε ανάλογες δραστηριότητες και αφέθηκε ελεύθερο. Σημειώνεται ότι άγνωστη παραμένει και η ταυτότητα της νεαρής γυναίκας που μυστηριωδώς κατάφερε να ξεφύγει κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια των ανδρών της αντιτρομοκρατικής. Η γυναίκα ήταν παρούσα στη συνάντηση της Νέας Φιλαδέλφειας, όμως μετά την επιχείρηση των αστυνομικών, μυστηριωδώς δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των συλληφθέντων. Ποια μπορεί να είναι η γυναίκα που παραμένει μυστήριο; Θυμίζουμε όμως ότι οι αστυνομικοί ερευνούν τον ρόλο γυναίκας σε πολλά χτυπήματα τον τελευταίο καιρό.

Παλαιοί γνώριμοι των αρχών οι συλληφθέντες

1

Δεν ήταν μόνο οι δύο καταζητούμενοι για τις ληστείες σε Βελβεντό και Φιλώτα παλιοί γνώριμοι των αστυνομικών. Και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες είχαν... παρελθόν με την αντιτρομοκρατική.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο 40χρονος Δ.Χ., λόγω ηλικίας αλλά και παρελθόντος. Δεν ανήκει στη νέα γενιά, ενώ στο παρελθόν στις 11/2/2011 είχε συλληφθεί σε τυχαίο αστυνομικό έλεγχο στην Κυψέλη να έχει στην κατοχή του δύο όπλα. Είχε φυλακιστεί επί 9 μήνες ωστόσο είχε αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος, ενώ και τα όπλα που είχαν βρεθεί πάνω του ήταν “καθαρά”.

Του αντιεξουσιαστικού χώρου και οι άλλοι δύο νεαροί. Ο ένας εξ αυτών έχει εντοπιστεί Το τελευταίο διάστημα. Κατά τη σύλληψη ο ένας είχε επάνω του πλαστό δελτίο ταυτότητας και αρνούνταν να δώσει τα πραγματικά του στοιχεία στους αστυνομικούς.