Δραπέτης των φυλακών Μαλανδρίνου ήταν ο ένας από τα τρία μέλη σπείρας διαρρηκτών από τη Σερβία, που είχαν ρημάξει σπίτια και αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη. >>>

 

Η εξάρθρωση της σπείρας άρχισε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, όταν εντόπισαν και συνέλαβαν, στα Τέμπη, ζευγάρι Σέρβων (έναν άνδρα 41 χρόνων και μια γυναίκα 40 χρόνων). Οδηγούσαν κλεμμένο αυτοκίνητο (είχε κλαπεί στις 29 Απριλίου από την περιοχή της Άνω Πόλης), στο οποίο, κατά την έρευνα, βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, 1.150 ευρώ, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μικροποσότητα ηρωίνης.

Κατά την προανάκριση το ζευγάρι των Σέρβων ομολόγησε τη δράση του κι αποκάλυψε ότι, σε κρησφύγετο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υπήρχαν κι άλλα κλοπιμαία.

Η αστυνομία έκανε έφοδο στο διαμέρισμα κι εκεί βρήκε, όντως, τα κλοπιμαία, αλλά και τον… τρίτο της παρέας, έναν 34χρονο δραπέτη των φυλακών Μαλανδρίνου (είχε αποδράσει το Μάιο του 2012).

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος και ο 34χρονος δραπέτης είχαν διαρρήξει συνολικά οκτώ διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Σε τρεις περιπτώσεις μάλιστα έκλεψαν και τα οχήματα των θυμάτων τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.