teloneio_evzonon_02.jpg

Έξι εκατομμύρια άνθρωποι περνούν κάθε χρόνο από το τελωνείο των Ευζώνων, τη δεύτερη μεγαλύτερη πύλη εισόδου στην Ελλάδα μετά το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. …»

Από το συγκεκριμένο τελωνείο αναμένεται φέτος αυξημένη είσοδος τουριστών κυρίως από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης με προορισμούς τις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας.

Τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τις Ενώσεις Ξενοδόχων των περιοχών αυτών είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την τουριστική κίνηση το ερχόμενο καλοκαίρι ενώ βασικό μέλημα των εμπλεκόμενων αρχών είναι η διευκόλυνση της κίνησης των επισκεπτών.

Το ζήτημα αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που είχε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τους εκπροσώπους των τελωνειακών αρχών στον σταθμό των Ευζώνων, τον αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς και τις ενώσεις ξενοδόχων της βόρειας Ελλάδας. Όπως έγινε γνωστό, η παρουσία της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή είναι επαρκής, χρειάζεται όμως και η ενίσχυση της δύναμης των τελωνειακών υπαλλήλων, θέμα για το οποίο ο κ. Τζιτζικώστας θα κάνει παρέμβαση προς το υπουργείο Οικονομικών ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρήστος Γκουντενούδης που παρέστη στη σύσκεψη, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς έχει λάβει προς χρήση τουριστικό περίπτερο του ΕΟΤ στους Ευζώνους, το οποίο, εφόσον στελεχωθεί, θα παρέχει πληροφόρηση στους διερχόμενους επισκέπτες και όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία θα δίνει τη δυνατότητα κράτησης σε ξενοδοχεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο.