dimar_thessaloniki_synentefxi_eyath_mka_20130527_01.jpg

Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ Α. Ε., δήλωσαν, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, στελέχη και βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. …»

Όπως διευκρίνισαν, δεν αντιτίθενται γενικά στις ιδιωτικοποιήσεις μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά ειδικά στη συγκεκριμένη, αφού θεωρούν ότι η κίνηση δε συνδέεται με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Μάλιστα, η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, Ασημίνα Ξηροτύρη, διαπίστωσε «ανεξήγητη βιασύνη» στις ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ. Τόνισε ότι το τίμημα που θα εισπράξει το Ταμείο για μια κερδοφόρα επιχείρηση είναι μηδαμινό.

Ο Παναγιώτης Δημήτρακας, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ., όταν ρωτήθηκε ως πού θα έφθανε το κόμμα του για να στηρίξει αυτήν την άποψη, είπε χαρακτηριστικά: «Δε θα ρίξουμε και την κυβέρνηση γι αυτό το θέμα»…

Το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς χαρακτήρισαν την συμφωνία που υπεγράφη στο Υπουργείο Μακεδονίας για τη Μονάδα Κατεργασίας Αποβλήτων της Σίνδου «βιαστική και πρόχειρη». Η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ. Κατερίνα Μάρκου υποστήριξε πως η μονάδα «δε διαθέτει καν άδεια» για τη λειτουργία της.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ να προχωρήσει στην εκτέλεση του απαιτούμενων έργων προκειμένου να αποκτήσει η Μονάδα τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας και να σταματήσει το "διαρκές έγκλημα" σε βάρος του περιβάλλοντος και οι βλαβερές επιπτώσεις στις παραγωγικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή.