ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ψαλίδι 25 ευρώ στις συντάξεις

Η εφημερίδα γράφει "στο κρεβάτι του Προκρούστη>>>
μπαίνουν οι περίπου 343.000 συντάξεις στον ΟΑΕΕ, αφού το υπουργείο Εργασίας προωθεί μείωση 25 τον μήνα σε όλους τους συνταξιούχους".

ΕΘΝΟΣ: Νέο μοντέλο για τουριστική ανάπτυξη
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη του ποιοτικού και υψηλής οικονομικής απόδοσης τουρισμού αποσκοπεί το υπουργείο Περιβάλλοντος με το νέο Χωροταξικό Πλαίσιο. Η επεξεργασία του κειμένου ολοκληρώνεται. Χωρίς παρεκτροπές από τις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος, δημιουργούνται οι βάσεις για εγκαταστάσεις φιλοξενίας διεθνών προδιαγραφών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγιορείτης Γέροντας: «Απόβαση των Τούρκων σε ελληνικό νησί»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με το πέρασμα του χρόνου και την έλευση ολοένα και περισσότερων δεινών στην πατρίδα μας -μα και σε παγκόσμια κλίμακα- διαπιστώνουμε πως οι προφητείες των Πατέρων της Ορθόδοξης ελληνικής Εκκλησίας οδεύουν προς την πραγμάτωσή τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μειωμένη σύνταξη. Πότε και ποιους συμφέρει
Η εφημερίδα γράφει "8 κατηγορίες ασφαλισμένων στην «έξοδο» έως 5 χρόνια νωρίτερα και με οικονομικό όφελος. Τα μυστικά για να γλιτώσετε εισφορές, φόρους, αλλά και τις περικοπές του Μνημονίου. Τα όρια ηλικίας και οι ημέρες ασφάλισης που απαιτούνται άνδρες και γυναίκες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέο κούρεμα «δείχνει» το ΔΝΤ
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξακολουθεί να αποτελεί το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα, σύμωνα με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Γι΄αυτόν το λόγο πετάει το μπαλάκι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι αναπόφευκτο ένα νέο κούρεμα. Παράλληλα, ζητάει υποχρεωτικές απολύσεις από το Δημόσιο και τη δημιουργία ανεξάρτητου από πολιτικές παρεμβάσεις φορολογικού μηχανισμού".

ΕΣΤΙΑ: 6 Μαΐου 2012 ο περυσινός εφιάλτης
Η εφημερίδα τονίζει ότι "συμπληρώθηκε χθες ένα έτος από την ημέρα που έγιναν οι πρώτες περυσινές εκλογές (6 Μαΐου 2012). Επρόκειτο για πολιτικό εφιάλτη. Ειχε συμφωνηθή η Κυβέρνησις Παπαδήμου -που ειχε σχηματισθή τον Νοέμβριο 2011- να έχη προσωρινό χαρακτήρα και να οδηγήση την χώρα σε εκλογές την άνοιξη του 2012, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την απομείωση του χρέους".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι παγίδες στις φορολογικές δηλώσεις
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αλλαγές με παγίδες περιλαμβάνουν οι φορολογικές δηλώσεις που συμπληρώνουν οι φορολογούμενοι αποκλειστικά και μόνο μέσω της ηλεκτρονικής οδού. Ολες οι δηλώσεις πρέπει να έχουν υποβληθεί μέσω του συστήματος Taxisnet έως τις 30 Ιουνίου 2013. Για πρώτη φορά η Εφορία ζητεί από όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν για κάθε ακίνητο ξεχωριστά τον αριθμό παροχής ρεύματος της ΔΕΗ. Τα στοιχεία της Εφορίας θα διασταυρωθούν με αυτά της ΔΕΗ, και όπου υπάρχουν διαφορές θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ανοίγουν οι πόρτες στην ευρωζώνη
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι ισχυροί της Ευρώπης προλειαίνουν το έδαφος για έξοδο «αδύναμων» χωρών. Η αναθεώρηση των ευρωπαϊκών Συνθηκών κερδίζει έδαφος και μαζί με αυτήν και η νέα «Ευρώπη-λάστιχο», που οραματίζονται κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν, μιλάει ευθέως για προσωρινή αποχώρηση μιας χώρας που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της έναντι της ευρωζώνης".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: Δημόσιο: Απόλυση με μία υπογραφή
Η εφημερίδα γράφει ότι "τα πάνω κάτω φέρνει στο Δημόσιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δόθηκε για διαβούλευση μέχρι τις 14 Μαΐου από τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη. Μία και μόνο υπουργική υπογραφή αρκεί πλέον για να καταργηθεί η συνταγματικά κατοχυρωμένη από το 1911 μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Ακόμη δίνεται η δυνατότητα μετατροπής των δημόσιων οργανισμών από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, με αποτέλεσμα όλοι οι υπάλληλοι να μετατρέπονται αυτομάτως σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), χωρίς κανένα καθεστώς προστασίας, και να αποτελούν ανά πάσα στιγμή τη δεξαμενή των απολύσεων".

ΤΑ ΝΕΑ: Ποιοί δεν θα πληρώσουν το χαράτσι
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την απαλλαγή από το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) των φορολογουμένων με ατομικό εισόδημα χαμηλότερο των 6.591 ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια στιγμή μελετάται νοικοκυριά με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ να πληρώοσυν με μειωμένο συντελεστή και σε περισσότερες από πέντε δόσεις".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καλά πάτε, συνεχίστε... Έπαινοι και συστάσεις από το ΔΝΤ

Πηγή: ΑΜΠΕ