giatroi_asthenoforo_01.jpg

«Εκρηκτική» χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Χρήστος Παπαστεργίου, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. …»

Μάλιστα υπογράμμισε πως την ώρα που δεν πληρώνονται γιατροί για την εργασία τους, δίνονται χρήματα για δραστηριότητες που δε χρειάζεται να γίνουν! Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στα λάχανα, δηλαδή…

Ο κ. Παπαστεργίου, με την ειδικότητα του ακτινολόγου, έκανε μια ακτινογραφία της κατάστασης που επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία και μίλησε για «εξαθλιωμένες αμοιβές», που δίνονται με καθυστέρηση, «έλλειψη υλικών» και κενά σε προσωπικό.

Για το θέμα της εισαγγελικής έρευνας που γίνεται στο νοσοκομείο «Λοιμωδών», μετά τη μηνυτήρια αναφορά της διοίκησης κατά ειδικευόμενων ιατρών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, υποστήριξε ότι «στηρίχθηκε σε νόμο που αφορά δημοσίους υπαλλήλους» και «ανέδειξε το πρόβλημα του νοσοκομείου, καθώς υπάρχει μόνον ένας ειδικός εφημερίας, που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες».

Σχολιάζοντας τις οφειλές από τα δεδουλευμένα εφημεριών, ο κ. Παπαστεργίου είπε πως «τα νοσοκομεία δουλεύουν με την εθελοντική εργασία των γιατρών». Χαρακτήρισε, δε, «ψευδέστατα» τα όσα υποστηρίζει ο αρμόδιος υπουργός Υγείας ότι οι γιατροί έχουν πληρωθεί τις εφημερίες τους. «Ελπίζω να αποδειχτεί αληθές το ότι θα πληρωθούμε τον Ιούνιο», πρόσθεσε.

Για να αποδείξει ότι «και με τα χρήματα που δίνονται σήμερα για την Υγεία υπάρχουν δυνατότητες», έφερε το παράδειγμα ότι χορηγούνται πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή νοσοκομείου στην Κομοτηνή τη στιγμή που υπάρχει ένα τεράστιο υπερσύγχρονο νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη με δεκάδες άδειες κλίνες, κι ότι αγοράζεται στεφανιογράφος για το νοσοκομείο της Έδεσσας χωρίς να υπάρχει σχετική κλινική, την ώρα που το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης διαθέτει κλινική κι όχι τέτοιου είδους μηχάνημα…