apth_philosophiki_01Περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε βάρος δυο νέων που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για τη συναυλία στην Ιερισσό Χαλκιδικής καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. …»

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στις 23:00 στο πάρκινγκ του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, τρεις αστυνομικοί, επιβαίνοντες σε αστυνομικό τζιπ σταμάτησαν για έλεγχο δύο μέλη των νέων ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για τη συναυλία. Όπως καταγγέλλεται «οι αστυνομικοί βγήκανε από το όχημα κραδαίνοντας πολυβόλα όπλα, ενώ το όλο συμβάν έλαβε τόπο στο πάρκινγκ του Πολυτεχνείου, δηλαδή σε χώρο εντός του Α.Π.Θ. και εντός του Πανεπιστημιακού ασύλου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια φοιτητών».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά από τις διαμαρτυρίες των δύο (εκ των οποίων ο ένας φοιτητής Α.Π.Θ.) , ότι πρόκειται για χώρο πανεπιστημιακού ασύλου και ύστερα από λεκτικές αψιμαχίες με τους τρεις αστυνομικούς, οι τελευταίοι αποχώρησαν, φωνάζοντας «το άσυλο τελείωσε, θα κάνουμε ότι γουστάρουμε».

«Προφανώς, σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου τα δικαιώματα των πολιτών και οι ελευθερίες καταστέλλονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, τέτοια περιστατικά δε μας προκαλούν έκπληξη. Αντίθετα. Επιβεβαιώνουν την πεποίθηση μας, ότι η ΕΛ.ΑΣ. υπό τις οδηγίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, συνεχίζει να διολισθαίνει εδώ και καιρό, σε επικίνδυνα για τη δημοκρατία μονοπάτια, σε μονοπάτια καταστολής και κρατικής αυθαιρεσίας που θυμίζουν άλλες εποχές. Το μονοπάτι αυτό που έχει επιλέξει να βαδίζει η κυβέρνηση, να ξέρει πως θα το βρει γερά φραγμένο από το κίνημα και την Αριστερά. Ούτε βήμα πίσω! Κάτω τα χέρια από το άσυλο-25 Μάη Όλοι/ες στην Ιερισσό για τη Συναυλία Αλληλεγγύης» σημειώνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.