water_04.jpg

Απόλυτα σίγουρος ότι το μοντέλο που προτείνει η «Κίνηση 136 για το Νερό» μπορεί να πετύχει και να αναλάβει τη διαχείριση της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε, σε δηλώσεις του στη …»

Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, το μέλος της Κίνησης και πρόεδρος της Ένωσης Πολιτών για το Νερό, Λάζαρος Αγγέλου.

water_03.jpg

«Έχουμε οργανωθεί νομικά και δομικά, για να αναλάβουμε την υδροδότηση, μέσω των διαδικασιών που έχει ξεκινήσει το ΤΑΙΠΕΔ, για την ΕΥΑΘ», δήλωσε. Κι όσον αφορά τα χρήματα που απαιτούνται για τη συμμετοχή, υπογράμμισε ότι «οι πολίτες της Θεσσαλονίκης διαθέτουν 35 φορές πάνω τα κεφάλαια που ζητά, ως εγγύηση, το Ταμείο».

Ο κ. Αγγέλου είπε ότι, σε όσες χώρες ιδιωτικοποιήθηκαν οι εταιρίες υδροδότησης, προέκυψαν «δύο μειώσεις και δύο αυξήσεις. Μειώθηκε το νερό και η ποιότητά του κι αυξήθηκαν τα τιμολόγια και τα ελλείμματα»… Δήλωσε πως και η Κίνηση και η Ένωση Πολιτών για το Νερό θα πάρουν μέρος στα δημοψηφίσματα που θέλουν να διενεργήσουν οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και είπε χαρακτηριστικά: «Σε όλες τις πρωτοβουλίες κατά της ιδιωτικοποίησης είμαστε… μέσα»!

water_privatization_01.jpg

Χαρακτήρισε «μια πάρα πολύ σημαντική απόφαση» αυτήν της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, να προωθήσει την δημοτικοποίηση μέσω των δημοψηφισμάτων και υπογράμμισε ότι «στην Ευρώπη, μετά την ιδιωτικοποίηση, υπάρχει, πλέον, κύμα επαναδημοτικοποίησης των εταιριών υδροδότησης».