nosokomeio_panagia_01.jpg

Σε επίσχεση εργασίας εξακολουθούν να βρίσκονται οι ειδικευόμενοι Ορθοπεδικής του νοσοκομείου «Παναγία», οι οποίοι καλούνται να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, με εντολή του διοικητή. »»»

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τρομοκρατία σε βάρος των γιατρών και των εργαζομένων, τονίζοντας ότι αυτός δεν είναι τρόπος για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Νοσοκομειακής Επιτροπής του «Παναγία» και της ΕΝΙΘ, «η επίσχεση γίνεται διότι από το Νοέμβριο του 2012 το υπουργείο Υγείας δεν καταβάλλει τις ‘’κουτσουρεμένες’’ (σ.σ. όπως τις χαρακτηρίζει) δεδουλευμένες εφημερίες, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες».

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών γιατρών επισημαίνουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγ. Παύλος»- παράρτημα «Παναγία» διέταξε «εντέλλεσθε», χωρίς να εξετάσει αν ήταν αναγκαία μια τέτοια ενέργεια. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι ειδικευόμενοι και οι γιατροί πρέπει άμεσα να πληρωθούν τις δεδουλευμένες εφημερίες που τους οφείλονται και όσοι χρησιμοποιούν ή ανέχονται τέτοιες, τρομοκρατικού τύπου, ενέργειες να ελεγχθούν.