ampelokipoi_1o_gel_01Την απόφαση της ΕΔΟΘ, να κηρύξει στάση εργασίας για αύριο, από τις 12.30 και να οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, σχολίασε, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και >>>

στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο αντιπρόεδρος της Ε ΕΛΜΕ και αιρετό μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου των καθηγητών στα σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βαϊτσίδης.

«Επειδή θα είμαστε επιστρατευμένοι, θα πάμε στη συγκέντρωση μετά τη λήξη της πρωινής βάρδιας στα σχολεία», ειπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαϊτσίδης παραδέχτηκε ότι, ως συνδικαλιστής, δεν μπορεί να πει στον οποιονδήποτε συνάδελφό του να μην πάει να εργαστεί, από τη στιγμή που έχει, στα χέρια του το έγγραφο της επίταξης, το οποίο προειδοποιεί με –τουλάχιστον- τρίμηνη φυλάκιση και απόλυση όποιον δεν συμμορφωθεί. «Πρέπει να δείξουμε, όμως, στην κυβέρνηση, ότι κάνει λάθος», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε, δε, «πρωτοφανές γεγονός», το ότι στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν, χθες, πάνω από 400 καθηγητές στην κάθε μία.