aithousa.JPG

Θα παραλάβουν -όπως όλα δείχνουν- τα 88.000 φύλλα πορείας που αρχίζουν να επιδίδονται από σήμερα, Δευτέρα, οι καθηγητές, ωστόσο, την ίδια ώρα συντονίζουν τη δράση τους κατά της επιστράτευσής τους. >>>

Πάντως, αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει επιδοθεί ούτε ένα φύλλο πορείας.

Η νέα απόφαση για επιστράτευση εργαζομένων έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να την καταδικάζουν και συνδικαλιστικά σωματεία να ανακοινώνουν συμμετοχή στην κινητοποίηση της Δευτέρας κατά της προληπτικής επιστράτευσης.

Οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Τη δική του συγκέντρωση οργανώνει, την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Δεν είναι αντισυνταγματική η απόφαση για επιστράτευση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Παφίλης: Ποινικοποιούν τη σκέψη για απεργία

Επίκαιρη ερώτηση για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, χαρακτηρίζοντας επιτακτική την άρση της. «H κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για απεργία τόνισε.

Τσίπρας: Επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η κυβέρνηση

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση επέλεξε το γήπεδο των πανελλαδικών εξετάσεων για να επιδείξει πυγμή εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σήμερα το πρωί.

Σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση είχε πραγματική έγνοια για τους μαθητές θα ανέστειλε την εφαρμογή των μέτρων και θα ξεκινούσε διάλογο μετά τις εξετάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, ωστόσο παρατήρησε ότι η αίσθηση αλαζονείας της θα την οδηγήσει στον όλεθρο.