eyath_20130502_01.jpg
Βροχή πέφτουν οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων του νομού Θεσσαλονίκης, υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων, για να αποφασίσουν οι πολίτες σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης. …»

Ήδη, υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος έχουν ταχθεί τα οκτώ από τα 14 δημοτικά συμβούλια –και αυτό της Θεσσαλονίκης. Απόψε αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης, αύριο της Νεάπολης Συκεών, τη Δευτέρα της Καλαμαριάς, την Τρίτη του Κορδελιού – Ευόσμου και την Τετάρτη του Παύλου Μελά.

Για το συντονισμό της προσπάθειας των δήμων, ώστε να διεξαχθούν τα δημοψηφίσματα όπως αποφασίστηκε, δήμαρχοι κι εκπρόσωποι δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Θέρμης και μέλος του συντονιστικού οργάνου για τη Συμμαχία Πολιτών και Πόλης «Σώστε το Νερό», Σωκράτης Φάμελος, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, «αν και στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δίνεται η δυνατότητα οργάνωσης δημοψηφίσματος από το 2006, δεν υπάρχει, ακόμη, ο σχετικός νόμος για το πώς διεξάγεται ένα τέτοιο δημοψήφισμα».

Την επόμενη εβδομάδα, το αίτημα των δήμων θα διαβιβαστεί, από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων στο υπουργείο Εσωτερικών και, επίσης, θα τεθεί και στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που θα γίνει στα Ιωάννινα.