olth_01.jpg

Πολλά ακούγονται, τις τελευταίες ημέρες, για το κινέζικο ενδιαφέρον περί επενδύσεων στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας. Τα λόγια Ελλήνων επιχειρηματιών, που συνόδεψαν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο ταξίδι του στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, διαλύουν τις λάθος εντυπώσεις: …»

 

Σύμφωνα με αυτούς τους επιχειρηματίες, όσον αφορά τη Βόρειο Ελλάδα, το μοναδικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν -το ήδη γνωστό- για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι Κινέζοι ενδιαφέρθηκαν για τον ΣΕΜΠΟ (Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων) του ΟΛΘ, όπου σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα κέντρο logistics για τα κινεζικά προϊόντα.

Αυτό, βέβαια, από μόνο του, για τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκο Λουφάκη, είναι, ίσως, το πιο σημαντικό! Για τον κ. Λουφάκη η χώρα μας πρέπει να παίξει ρόλο πύλης εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη και να αναπτυχθεί σε διαμετακομιστικό κέντρο των προϊόντων αυτών. «Για να γίνει, όμως, κάτι τέτοιο, πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές μας, στα λιμάνια και στο σιδηρόδρομο», κατέληξε, σε δηλώσεις που έκανε, με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, FM100.

Για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει εκδηλωθεί και ρωσικό ενδιαφέρον, το οποίο αν συνδυαστεί με το ενδιαφέρον (διά στόματος του γενικού προξένου της Ρωσίας Αλεξάντερ Ποπόφ) για τους σιδηροδρόμους, μπορεί να μας κάνει να χαμογελούμε…