olympiakos_kypello_20130511_01Με καλύτερο παίκτη τον… Γιάχο, ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και κατέκτησε το τρόπαιο… >>>

 

Και τι δεν έκανε ο διαιτητής του αγώνα: Άφησε στο γήπεδο τον Χολέμπας, που έπρεπε να αποβληθεί. Δεν έδωσε πέναλτι στο χέρι του Μανιάτη ούτε, φυσικά, απέβαλε τον παίκτη του Ολυμπιακού. Δεν έδωσε πέναλτι στην ανατροπή του προτελευταίου λεπτού υπέρ του Αστέρα και στην αμέσως επόμενη φάση έδωσε –σωστά- το πέναλτι στον Ολυμπιακό. Κι όταν οι παίκτες και των δύο ομάδων έγιναν ένα κουβάρι και γρονθοκοπούσαν ο ένας τον άλλον, ως νέος Σολομώντας έδωσε από μία κόκκινη κάρτα σε αυτούς που είχαν βγει, ήδη, από το παιχνίδι, προφανώς για να μην πληρώσει ακριβά ο Αστέρας την απερισκεψία των παικτών του στα πλέι οφ… Και, στο τέλος, σφύριξε άρον – άρον τη λήξη, θυμίζοντας το περίφημο “σφύριξέ του να τελειώνουμε…”

Δυστυχώς, από ένα παιχνίδι που είχε τις προοπτικές να το θυμόμαστε ως έναν από τους καλύτερους τελικούς κυπέλλου, θα θυμόμαστε μόνον τον κ. Γιάχο και τα ανδραγαθήματά του. Γιατί και για το ξύλο που έπεσε, εκείνος ευθύνεται. Άφηνε τους παίκτες να χτυπιούνται, ατιμώρητους, ειδικά όταν φορούσαν κοκκινόλευκη φανέλα.

Αν θέλετε την κριτική του παιχνιδιού, κρατήστε μόνον ότι ο Αστέρας ήταν καλύτερος ως το 50, που αποφάσισε να διαχειριστεί την κατάσταση. Αν συνέχιζε να πιέζει και να παίζει τη μπάλα που ξέρει, θα έφευγε νικητής και τροπαιούχος και θα άφηνε τον Γιάχο να ψάχνει τι άλλο θα μπορούσε να κάνει για να σώσει τον Ολυμπιακό… Για τον Ολυμπιακό τι να πούμε; Ότι ο προπονητής του, για άλλη μία φορά, άφησε από έξω παίκτες που έπρεπε να παίζουν από το πρώτο λεπτό. Το γιατί, το ξέρει μόνον εκείνος.