touristika_leoforeia_01.jpg

Απίστευτη κομπίνα έστησαν τρεις Σέρβοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και, εναντίον τους, σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών: Έκλεβαν τουριστικά λεωφορεία από την Κατερίνη για να τα πουλήσουν σε χώρες της… Μέσης Ανατολής! >>>

 

Ως δράστες φέρονται τρεις Σέρβοι, ηλικίας 33, 35 και 38 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, θεωρείται βέβαιο ότι, στις 22 Οκτωβρίου 2010, στην Κατερίνη, ο 35χρονος και ο 38χρονος έκλεψαν το τουριστικό λεωφορείο μίας 64χρονης ημεδαπής, στο οποίο τοποθέτησαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και το μετέφεραν μέσω του συνοριακού σταθμού Ευζώνων στη Σερβία. Στη συνέχεια, εξέδωσαν πλαστά έγγραφα κυριότητας για το λεωφορείο και το πούλησαν στο Λίβανο. Μάλιστα, η αστυνομία του Λιβάνου, που ειδοποιήθηκε σχετικά, εντόπισε το κλεμμένο λεωφορείο και το κατάσχεσε.

Επίσης, στις 18 Ιουνίου 2012 στην Παραλία Κατερίνης, ο 33χρονος και ο 38χρονος έκλεψαν τουριστικό λεωφορείο ιδιοκτησίας ρουμάνικης εταιρείας, στο οποίο τοποθέτησαν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και το μετέφεραν μέσω Ευζώνων στη Σερβία. Στάθηκαν, όμως… άτυχοι, αφού το λεωφορείο εντοπίστηκε από τις αρχές της Σερβίας. Και αυτό το λεωφορείο κατασχέθηκε για να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών Σέρβων, θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, καθώς οι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι έχουν να κάνουν με διεθνές κύκλωμα κλοπών λεωφορείων και αναζητούν παρόμοιες περιπτώσεις και σε άλλες χώρες.