ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φυλακή και κατασχέσεις
Η εφημερίδα γράφει "στη φυλακή, χωρίς δυνατότητα αναστολής ή εξαγοράς της ποινής τους, θα οδηγούνται όσοι>>>
καταδικάζονται για υψηλή φοροδιαφυγή και αρνούνται να εξοφλήσουν το σύνολο της οφειλής εφάπαξ ή το πολύ σε δύο δόσεις!".
ΕΘΝΟΣ: 10.700 ύποπτοι στο στόχαστρο της Εφορίας
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«πράσινο φως» άναψε το υπουργείο Οικονομικών για τον έλεγχο προσώπων και επιχειρήσεων ύποπτων για απόκρυψη εισοδήματος, διακίνηση μαύρου χρήματος και μη απόδοση φόρων. Σε λίστα προτεραιότητας μπαίνουν οι υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν σοβαρότερες υπόνοιες ή βρίσκονται κοντά στον χρόνο παραγραφής".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ελπίδιος: Ετοιμαστείτε! Η κόλαση των ανθρώπων τώρα ξεκινά!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο πρωτοσέλιδο θέμα της Ε.Ω. στις 19 Μαρτίου, ο πατέρας Ελπίδιος έλεγε τόσο προφητικά: «Το αίμα θα αγγίξει τις πύλες του Πατριαρχείου». Την Παρασκευή η είδηση με το σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη έσκασε σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία. Κι όμως ο Ελπίδιος για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ψωμί, Παιδεία, ...επιστράτευση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με το πρόσχημα ότι από τη μη διεξαγωγή των εξετάσεων «απειλούνται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων», η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε στην προληπτική επιστράτευση των καθηγητών. Είναι η πρώτη φορά μάλιστα που επιλέγεται η μέθοδος της προληπτικής καταστολής".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φάκελος» στην εφορία τώρα και για τα παιδιά!
Η εφημερίδα γράφει ότι "κάθε φορολογούμενος θα κληθεί να δηλώσει στοιχεία των προστατευόμενων τέκνων του, όπως ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ηλικία και το αν είναι φοιτητές. Η συμπλήρωση του εντύπου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των επιδομάτων τέκνων, που θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου".
ΕΣΤΙΑ: Σοβαρές στρεβλώσεις στην οικονομία
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ελληνική οικονομία παρουσιάζει δύο όψεις, ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Από τη μία βλέπουμε πολίτες οι οποίοι έχουν εκλάβει την κρίση ως ευκαιρία για να προοδεύσουν. Υπάρχουν σήμερα επιχειρήσεις και επαγγελματίες που συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους κανονικά, σαν να μην υπήρχε κρίσις. Πρόκειται κυρίως για το εξωστρεφές κομμάτι της οικονομίας. Αλλά υπάρχει και το άλλο κομμάτι, το εσωστρεφές. Εκεί τα πράγματα παραμένουν τραγικά και χωρίς προοπτικές. Η κρίσης έχει συνθλίψει τους θιγομένους".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πόλεμος για τα φύλλα πορείας
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αποφασισμένος να μην επιτρέψει οποιαδήποτε αναταραχή στο χώρο της Παιδείας είναι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υπέγραψε την απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των απεργών καθηγητών. Την ίδια ώρα η ΟΛΜΕ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον αυτής της απόφασης".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η μοναξιά του καθηγητή".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "είναι η τέταρτη κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης μέσα σε λίγους μήνες. Προηγήθηκαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, στους ΟΤΑ και οι ναυτεργάτες. Αυτή τη φορά, όμως, δεν υπάρχει καν απεργία σε εξέλιξη. Ουσιαστικά, μετατρέπεται σε ιδιώνυμο αδίκημα η σκέψη της απεργίας, με τα πρώτα φύλλα πορείας να επιδίδονται σήμερα".
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Σκληροί κακοποιοί αλωνίζουν στη χώρα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η πολιτεία και οι αρμόδιες Αρχές δείχνουν όχι μόνο ανήμπορες να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά με τις ενέργειές τους φαίνεται πως δεν μπορούν να διασφαλίσουν ότι άτομα που είναι επικίνδυνα για το κοινωνικό σύνολο δεν τιμωρούνται με ποινές αντίστοιχες των εγκλημάτων που διαπράττουν".
ΤΑ ΝΕΑ: "Οι μαθητές πάνω σε ναρκοπέδιο".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πολεμικό κλίμα - με τους εκπαιδευτικούς υπό επιστράτευση και τους υποψηφίους να αγωνιούν - πραγματοποιείται η προετοιμασία για τις Πανελλαδικές: η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών παραμένει ανυποχώρητη, αλλά η κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει στο έγγραφο της επιστράτευσης όλες τις εξεταστικές διαδικασίες".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Τραβούν το σκοινί οι συνδικαλιστές".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Μηνύματα αισιοδοξίας
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η βελτίωση του οικονομικού κλίματος προσελκύει ξένα funds. Οι τράπεζες σχεδιάζουν έξοδο στις αγορές, οι επιχειρήσεις έτοιμες για την επόμενη ημέρα".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ερχεται ένα καυτό δίμηνο για το τραπεζικό σύστημα
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα καυτό δίμηνο αναμένεται να περάσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έως το τέλος Ιουλίου, καθώς, όπως αποκαλύπτει η έκθεση της τρόικας, έως τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μια σειρά διαδικασιών που προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα του χώρου των τραπεζών".
Πηγή: ΑΜΠΕ