Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανακοινώνει την επιβολή του άρθρου 80
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανακοινώνει την επιβολή του άρθρου 80

Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης ενεργοποίησε τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. »»»

Λαμβάνοντας το λόγο στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο αποκάλεσε «mister Alexis» που «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μετά τις πρώτες παρατηρήσεις και μπροστά στην άρνηση του βουλευτή να σταματήσει τους χαρακτηρισμούς, κάλεσε τον φρούραρχο να μπει στην αίθουσα της Βουλής. Οι βουλευτές των άλλων κομμάτων χειροκρότησαν κι ο κ. Ηλιόπουλος τους χαρακτήρισε «ξεφτίλες» και «γίδια», λέγοντας: «Αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο, εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο»!

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής του αφαίρεσε το λόγο κι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απάντησε: «Να αφαιρέσετε το λόγο από τον εαυτό σας»!

Ηλιόπουλος και λοιποί αποχωρούν
Ηλιόπουλος και λοιποί αποχωρούν

Όταν ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί, κατά την κρίση του, αντί των πειθαρχικών μέτρων να διατυπώσει προς τη Βουλή πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή», αποχώρησαν και οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας προς το προεδρείο… Χάιλ Χίτλερ!