Εγκαινιάστηκε, σήμερα το πρωί, στο νέο εκθεσιακό της χώρο 13.000 τετραγωνικών μέτρων, η 38η Έκθεση Γούνας Καστοριάς. >>>


Το κτίριο που κατασκευάστηκε στο Δισπηλιό Καστοριάς και παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες στους εκθέτες, κόστισε 4 εκατ. ευρώ, χρήματα που προήλθαν από τον αναπτυξιακό νόμο κατά 35% ενώ το υπόλοιπο ποσό χορηγείται από το Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», ο οποίος είναι και ο διοργανωτής της έκθεσης.

Την ιδιαίτερη δυναμική που έχουν αναπτύξει οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν τόσο στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας, όσο και στη στήριξη της εξωστρέφειας εξήρε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Αθανάσιου Σκορδά, με τον οποίο ο κ. Καράογλου εγκαινίασε μαζί την έκθεση, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε ότι η Καστοριά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα παραγωγής γουναρικών και δερμάτινων ειδών παγκοσμίως, τονίζοντας παράλληλα ότι το ΥΜΑΘ θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα και να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις έναν κλάδο που εξακολουθεί να παράγει ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικότητας. 

Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών γουνοποιητικών επιχειρήσεων, ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι με το πείσμα και την εργατικότητά τους, στέλνουν το σημαντικό και ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι οι Έλληνες μπορούμε καλύτερα. 

«Οι εποχές της γκρίνιας, της μεμψιμοιρίας, του αυτομαστιγώματος, πρέπει να περάσουν ανεπιστρεπτί. Το οφείλουμε σε όλους εσάς, τους πεισματάρηδες συμπατριώτες μας που εργάζεστε σκληρά και αποτελείτε το μέλλον. Εσάς πρέπει να αναδείξουμε και να διασφαλίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πάνω από 100 εκθέτες που προέρχονται από Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Τουρκία, Αμερική, Πολωνία, Ισπανία, Ρωσία και Καναδά κάλυψαν τους χώρους του Νέου Εκθετηρίου Δημοπρατηρίου Γούνας, συμμετέχοντας στην 38η Διεθνή Έκθεση Γούνας που θα πραγματοποιηθεί από τις 9-12 Μαΐου.