Στη δυσμενή συγκυρία και στα δεινά που περνάει ο τόπος αναφέρεται στο πασχαλινό του μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι πρέπει «να διατηρήσουμε το κουράγιο και την ελπίδα μας». >>>


«Το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως βρίσκει τη Χώρα μας, αλλά και την Οικουμένη σχεδόν ολόκληρη, υπό συνθήκες θλίψεως, αβεβαιότητας και αγωνίας για το αύριο. Ο τόπος μας υποφέρει. Μεγάλο μέρος του λαού μας δοκιμάζεται και υπομένει καρτερικά, κάνοντας πράξη τη χριστιανική αγάπη και την αλληλεγγύη στον πόνο των συνανθρώπων μας και προσδοκά ένα καλύτερο αύριο. Η οικουμένη μοιάζει να γεύεται κάτι από την πικρία της Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών. Σήμερα, δοκιμάζουμε όλοι τις συνέπειες των αλαζονικών επιλογών των αρχόντων του κόσμου τούτου, που θεωρούν ότι τα "αργύρια" αξίζουν περισσότερο από τους ανθρώπους» αναφέρει στο μήνυμά του.
Προτρέπει, μάλιστα, τους ανθρώπους να μην απελπίζονται και να έχουν πάντα ως οδηγό τους την ελπίδα.
«Οι θλίψεις και οι δοκιμασίες θα συνεχίσουν την προσπάθεια να επιβληθούν στη ζωή μας. Όμως μην απελπίζεστε».
«Στις δύσκολες ημέρες που περνά ο τόπος μας, μην χάνετε το κουράγιο σας. Οι κοσμικές εξουσίες θα προσπαθούν πάντοτε να διαφεντεύουν την πίστη και την ελευθερία των ανθρώπων. Και πάντοτε θα ηχεί παρήγορη και λυτρωτική η φωνή του νικητή του θανάτου και αρχηγού της ζωής ημών: Σε αυτόν τον κόσμο θα έχετε θλίψεις, αλλά μην δειλιάζετε "θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον".
Ας διατηρήσουμε, λοιπόν, το κουράγιο και την ελπίδα μας γνωρίζοντας ότι και τώρα όπως και πάντα ο Παντοδύναμος και Ελεήμων Θεός είναι μαζί μας και τηρεί τις υποσχέσεις Του προς τον Λαό Του».