GENNHMATAS_NOSOK.jpg

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη, 15 Μαϊου, στις 8 το πρωί, στην πύλη του νοσοκομείου, απόσυρση από τα προγράμματα εφημεριών και κατάληψη του ταμείου, αποφάσισαν οι γιατροί του «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη. »»»

 

Στη συνέλευση που έγινε σήμερα, οι γιατροί αναφέρθηκαν στα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε στελέχωση, υλικά και εξοπλισμό και διατύπωσαν για μια ακόμη φορά την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες από τον Νοέμβρη.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο οι γιατροί είναι απλήρωτοι για τις πρόσθετες εφημερίες από τον Μάρτη του 2011 καθώς και για ένα, όχι ευκαταφρόνητο, ποσοστό των τακτικών εφημεριών του πρώτου τετραμήνου του 2012, όπως εξήγησε στο «www.agelioforos.gr» ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) Δημήτρης Βαρνάβας.

Σύμφωνα με την Νοσοκομειακή Επιτροπή του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», οι γιατροί δεν θα πραγματοποιούν εφημερίες από εδώ και στο εξής, καθώς αποσύρουν τα προγράμματα εφημεριών και δεν θα τα καταθέτουν για τους επόμενους μήνες.

«Οι γιατροί που ζουν μόνο από το μισθό τους, έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, μετά και τις αλλεπάλληλες περικοπές του μισθού, που φτάνει το 60-70%. Ως εκ τούτου, υπάρχει πρόβλημα στη στοιχειώδη ανταπόκριση στις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους και της απερίσπαστης ενασχόλησής τους με το επιστημονικό – κλινικό έργο. Λαμβανομένων υπόψη και των συνθηκών εργασίας με πολύ σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση, τα υλικά και τον εξοπλισμό, και την ολοένα αυξανόμενη προσέλευση των ασθενών στο δημόσιο νοσοκομείο οι γιατροί οδηγούνται πλέον σε προσωπική και επαγγελματική εξαθλίωση», τονίζεται σε ανακοίνωση της Νοσοκομειακής Επιτροπής του «Γ. Γεννηματάς».