mpoytaris_2.jpg

Την εκτίμηση ότι υποσκάπτουν το συμφέρον της πατρίδας εκείνοι που υποστηρίζουν τις ιδέες της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε «βαθιά ανθελληνικό και αντιπατριωτικό μόρφωμα», εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρης. …»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, είπε ότι εκδίδονται όλο και περισσότερες προειδοποιητικές οδηγίες από το εξωτερικό για τη δράση ρατσιστικών ομάδων στη χώρα μας, οι οποίες πλήττουν την εικόνα της Ελλάδας, καθώς και την οικονομία της.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο πατριώτης στις μπερδεμένες εποχές που ζούμε κι αν είναι πατριώτης ο ίδιος, ο κ. Μπουτάρης απάντησε: «Πιστεύω πως ο πατριωτισμός σχετίζεται με την πραγματική προσφορά του καθενός στην πατρίδα του. Με αυτήν την έννοια, επειδή αγωνίζομαι για το καλό της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, υπηρετώ και τα συμφέροντα της πατρίδας μου όσο καλύτερα μπορώ», υποστήριξε. Κι αναρωτήθηκε:

«Τι πιο πατριωτικό από το να ενισχύσεις την τοπική οικονομία. Με έχουν κατηγορήσει για ανθέλληνα, αλλά πιστεύω πως εστιάζουν σε λάθος κατεύθυνση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς για το θέμα των Σκουριών, ο Γιάννης Μπουτάρης δηλώνει ότι δεν έχει πειστεί για την επένδυση.