eyath_20130502_01.jpg

Τέσσερις προσφορές κατατέθηκαν, για την εξαγορά του 51% του μάνατζμεντ της ΕΥΑΘ Α.Ε., που να πληρούν τις προϋποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί. Αυτό αποκάλυψε, σήμερα, ο >>>

πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νίκος Παπαδάκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της εταιρίας, ενόψει του Πάσχα.

Εκτός έμειναν (στη δεύτερη φάση) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε ζητήσει δίμηνη παράταση για την εξεύρεση συμμετόχου, κάτι που δεν έγινε δεκτό καθώς και (από την πρώτη φάση) η «Κίνηση 124» πολιτών της Θεσσαλονίκης, αλλά και η προσπάθεια των δήμων που, όπως σχολίασε ο κ. Παπαδάκης, έδειξε να έχουν τη διάθεση να πάρουν στα χέρια τους το νερό και την αποχέτευση, αλλά δεν είχαν την οικονομική δύναμη.

Μετά τον αποκλεισμό του σχήματος του Ιβάν Σαββίδη, στο παιχνίδι έχουν μείνει ένα κονσόρτσιουμ κορεατικών συμφερόντων, μια κοινοπραξία ισραηλινών και μια ισπανική.

Η εταιρία, στην οποία θα παραχωρηθεί το μάνατζμεντ της ΕΥΑΘ Α.Ε., για 30 χρόνια, αναμένεται να προκριθεί από διαδικασία που θα διενεργηθεί στις 31 Μαΐου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εταιρία να χορηγήσει 250 εκ. ευρώ για επενδύσεις, με το ελληνικό δημόσιο να «βάζει» άλλα 100 εκ. ευρώ.