panelladikes_3.JPG

Ολοκληρώνεται, αυτήν την ώρα, η διαδικασία, στην πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα παιδιά εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας. »»»

Στην Κεντρική Μακεδονία λειτούργησαν 172 εξεταστικά κέντρα. Ήταν εγγεγραμμένοι να διαγωνιστούν περίπου 19.000 υποψήφιοι –και στα ΕΠΑΛ. Τα γραπτά τους θα βαθμολογηθούν από τέσσερα βαθμολογικά κέντρα τα οποία θα λειτουργήσουν στην κεντρική Μακεδονία.

Τα θέματα δόθηκαν στους υποψηφίους στις 9 το πρωί, μισή ώρα μετά την είσοδό τους στις αίθουσες. Το θέμα χαρακτηρίστηκε σχετικά εύκολο από τους μαθητές, αφού αφορούσε το περιβάλλον και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων ενεργειών σε αυτό.

Από τους μαθητές ζητήθηκε να εκθέσουν τις απόψεις τους για τις επιπτώσεις της έλλειψης σεβασμού του ανθρώπου προς το φυσικό περιβάλλον και τους τρόπους που μπορεί ο άνθρωπος να αποκαταστήσει τη σχέση του με αυτό, σε άρθρο 500-600 λέξεων για να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου τους. Τους ζητήθηκε, ακόμη, ένας σχολιασμός το πολύ 120 λέξεων, της άποψης ότι, όσο πυκνώνουν οι ηλεκτρονικοί τρόποι επικοινωνίας μεγαλώνει η αποξένωση και η μοναξιά, από ένα κείμενο του Γιώργου Γραμματικάκη.