apotelesmata_exetaseis_4Ημερίδα με θέμα «Οι νέοι στην εποχή της κρίσης: μύθοι και πραγματικότητα», οργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. »»»

Η ημερίδα φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού ''Αλέξανδρος'' (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη), από τις 11 το πρωί ως τη 1 μετά το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί έρευνα τριών πανεπιστημίων, σύμφωνα με την οποία, οι νέοι της Ελλάδας αποδίδουν την κατάσταση της χώρας κυρίως στους πολιτικούς, ζητώντας συνεργασίες σε ευρύ πολιτικό φάσμα, ακόμη και μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, ενώ ρίχνουν μερίδιο ευθύνης ακόμη και στους ακαδημαϊκούς δασκάλους τους, καταλογίζοντάς τους ότι δεν αντέδρασαν στην κρίση την κατάλληλη στιγμή, αλλά αργότερα.

Από την ίδια έρευνα φαίνεται πως οι νέοι πιστεύουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει άσχημη στην Ελλάδα για τουλάχιστον μια τριετία, ενώ βλέπουν τις μεταπτυχιακές σπουδές σαν την πόρτα για να εργαστούν εκτός χώρας.