dikastiko_megaro_01Διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη, η δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας, με φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος τον γνωστό Θεσσαλονικό επιχειρηματία, Μάρκο Καραμπέρη. >>>

Η δίκη διακόπηκε λόγω υποχρεώσεων του δικαστηρίου καθώς για τις 1.30 μ.μ. ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί μια ακόμα υπόθεση στην ίδια αίθουσα.

Σήμερα, ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ζήτησε την αυτοπρόσωπη παρουσία ενός μάρτυρα που έχει υποβάλλει έγγραφο καταγγελίας κατά των αστυνομικών του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την καταγγελία του, αστυνομικοί εισέβαλαν στο γραφείο του, επειδή είχε συναλλαγές με τον Καραμπέρη και του είπαν να αλλάξει την κατάθεσή του, για να μην πάει φυλακή και να πάρει τα χρήματά του πίσω…

Επίσης, συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων ανέγνωσε το ιδιόχειρο σημείωμα του επιχειρηματία Λεωνίδα Μαριόλη, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Ιούνιο του 2011, πνιγμένος από χρέη.

Στη σημείωμα ανέφερε έναν άλλον από τους κατηγορούμενους (σ.σ. τον Μ. Αρσενίδη) ως υπεύθυνο κι ανέγραφε, χαρακτηριστικά: «Μπορεί να φαίνεται δειλία η κατάληξη. Δεν ήταν κανείς εκεί να με προστατέψει, όταν το χρειαζόμουν. Δε φταίω, ήλπιζα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα».

Ο 45χρονος επιχειρηματίας είχε πηδήξει από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου όπου βρισκόταν το διαμέρισμά του. Ήταν συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «Επτά Θάλασσες», ενώ είχε επιχειρηματική παρουσία και στο Κολωνάκι.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας κατέθεσε μια αστυνομικός, ειδικών καθηκόντων, η οποία κατέθεσε ότι, από το 2004 ως το 2010, κινήθηκαν σε 31 τραπεζικούς λογαριασμούς του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος, συνολικά, 54,5 εκ. ευρώ. Πρόσθεσε στην κατάθεσή της, ότι ο επιχειρηματίας είχε πάρει δάνειο ύψους 2,9 εκ. ευρώ και, την ίδια περίοδο, έπαιζε και κέρδιζε συνεχώς στο Στοίχημα, σε διάφορα πρακτορεία όλης της Κεντρικής Μακεδονίας.